Coinbase-digitalni novčanik
10 načina da radite affiliate marketing bez bloga
10 načina da radite affiliate marketing bez bloga

OnLine zarada od kuce za pocetnike

Kako da radite affiliate marketing a nemate svoj blog

Kada se bavite affiliate marketingom idealno je da imate svoj blog. Na blogu predstavljate proizvode u vašoj niši, a to vam omogućava da vaš sadržaj bude vidljiv na pretraživačima.  Blog je najbolja platformu za promociju svih vaših ponuda i usluga.

Međutim, postojanje bloga NIJE neophodno za zaradu sa affiliate marketingom. Nemate blog? Dobro! Postoje mnogi marketinški stručnjaci koji koriste druge platforme i metode za generisanje prometa na svojim ponudama bez ikakvog bloga. Pritom, zarađuju hiljade dolara mesečno na taj način!

U ovom postu predstavljam vam 10 efikasnih načina da radite affiliate marketing bez bloga tako da ne morate brinuti o hostingu, domenima, učenju WordPress -a, pisanju sadržaja itd.

Važna napomena

Pre nego što počnete da usmeravate saobraćaj (web traffic) na svoje affiliate linkove, shvatite da je posedovanje e-mail liste najveća prednost svakog affiliate marketara. Najbolje je da promovišete stranicu za prikupljanje potencijalnih kupaca (lead capture page) koja prikuplja pretplatnike, a ne da promovišete sirov affiliate link. Na ovaj način možete nastaviti da promovišete druge affiliate ponude svojim pretplatnicima na svojoj e-mail listi u buduće.

Gde promovisati affiliate linkove ako nemate svoj blog

Grupe na društvenim mrežama

Affiliate marketari mogu stvarati grupe na platformama društvenih medija. U grupama se povezujete  sa svojom ciljnom publikom i promovišete relevantne affiliate ponude članovima svoje grupe. Što više vaša grupa raste, veća je vaša publika i mogućnost da zaradite provizije od svojih promocija unutar grupe. Ako ste vlasnik grupe, svoje ponude možete objaviti bilo kada i zakačiti ih na vrh feeda posta, na primer na Facebooku.

Instagram 

Drugi način za promociju affiliate marketinga bez bloga je na Instagramu. Iako ne možete staviti link u svoje postove, link možete staviti u opis profila. Baš kao i kod drugih društvenih platformi, redovno dodajte koristan i relevantan sadržaj.  Na taj način povećavate broj pratilaca a neki od njih će videti link vašeg profila. Idealno je da TO bude stranica za hvatanje potencijalnih kupaca (lead capture page).

Video marketing

YouTube kanal na kome redovno dostavljate sadržaj o svojoj niši vrlo je efikasna metoda koju affiliate marketari koriste za generisanje besplatnog saobraćaja (web traffic) za svoje ponude. Najčešći sadržaj na YouTube kanalu su recenzije proizvoda, međusobna upoređivanja, uputstva za rad i saveti. Opisujući proizvod dodajte relevantnu affiliate ponudu u videozapis i na taj način zaradite affiliate provizije. Preporučujem da koristite ovu  besplatnu ekstenziju za Firefox kako bi vaši videozapisi bili rangirani na YouTube-u.

Tiktoc postaje sve popularniji pa mnogi affiliate marketari koriste ovu noviju platformu za deljenje svojih videozapisa kako bi doveli publiku i promovisali svoje affiliate ponude.

Twitter 

Da li znate da Twitter svakoga dana ima više od 2 milijarde upita za pretraživanje? Mnogi  affiliate marketari koristi twitter za promociju svojih affiliate ponuda pomoću tvitova. Kao i drugde, morate izgraditi svoju publiku unutar svoje niše, dodati relevantan sadržaj, a zatim povremeno promovisati affiliate ponude.

Facebook stranice

Facebook stranice su neverovatno moćan način za promovisanje ponuda. Možete postaviti Facebook stranicu za svaku nišu koju promovišete. Redovno dodajte koristan sadržaj na svoju Facebook  stranicu. Za nekoliko dolara povećajte vidljivost najboljih postova i broj lajkova za svoju stranicu. Što više pratilaca imate, više ćete saobraćaja ostvariti za svoje ponude.

 Kursevi

Ako ste dobri u svojoj niši, možete napraviti kurs o temi zanimljivoj vašim čitaocima. Postavite odredišnu (Landing) stranicu za prikupljanje pretplatnika za vašu e-mail listu. Novoprijavljenim članovima vaše liste poklonite besplatno kurs. Kurs može biti u obliku stranice sa resursima ili pdf dokument koji sadrži vaš affiliate marketing za nove prijavljene osobe. Ukoliko kurs ima veliku vrednost, možete ga prodavati po popularnoj ceni. Ova metoda oduzima više vremena ali možete istovremeno da zaradite na kursu i na affiliate ponudama.

Ebooks

Stvaranje ebook-a je slično stvaranju kursa. Treba dobro da poznajete svoju nišu za ovu metodu. Stvaranje e -knjiga zahteva vreme, ali može da se isplati. Suština je da pružite vrlo relevantan i koristan sadržaj koji rešava problem za vaše ciljano tržište, a zatim dodajte affiliate linkove ugrađene u tekst.

Article Marketing

Ako volite da pišete ali se ne želite gnjaviti sa blogom, razmislite o pisanju članaka na popularnim sajtovima. Article marketing funkcioniše kao baza članaka sa  koristnim sadržajem. Članak koji objavljujete povezujete sa vašim preporukama (affiliate ponuda) za određeni proizvod. Što je kvalitetniji sadržaj, više pregleda ćete dobiti, a Google ga može čak i rangirati tako da možete godinama dobijati organski promet.

Forumi

Iako se forumi danas ne koriste kao pre 20 godina, još uvek ih možete koristiti za generisanje saobraćaja za vaše affiliate ponude pomoću linije za potpis na forumu. Linija za potpis je jedino mesto na kome možete legitimno da promovišete neki program na forumima. Korištenjem vaše linije za potpis, koja se automatski dodaje ispod svake objave koju priložite, u osnovi promovišete svoju affiliate ponudu, video, ili blog u svakoj temi u kojoj objavite. Što ste aktivniji na forumima, to više članovi pregleda vaš potpisni red koji sadrži vašu affiliate ponudu.

Plaćeni promet Budući da affiliate marketari često gube novac za plaćeni promet, ovo je zadnje na mojoj listi. Postoji mnogo načina da privučete plaćeni promet na svoje affiliate ponude, uključujući Facebook oglase, solo oglase,  traffic exchanges sajtove itd.

Zaključak

Kao što vidite, definitivno vam ne treba blog da biste se bavili affiliate marketingom. Kako vreme prolazi i sve se više društvenih platformi razvija, to stvara sve više mogućnosti za affiliate marketing bez bloga. Međutim, ja lično više volim blog i pouzdano “mesto” za sav svoj sadržaj. Platforme društvenih mreža mogu da zatvore vaš nalog iz bilo kog razloga, a sa gubljenjem naloga gubite i sav vaš sadržaj i bazu pratilaca. Ako baš ne želite da imate blog, svakako prikupite pretplatnike za svoju e-mail listu.

Preporuka:

Za još više ideja pročitajte post “Šta su to Traffic Coops sajtovi i kako ih koristiti?”

Zarađujem učešćem u affiliate programima. Mnogi linkovi na ovom blogu https://zarada.nanetu.rs/blog zarađuju affiliate provizije. To znači da zarađujem novac svaki put kada kupite proizvod na koji linkujem. Kada vidite linkove na ovom blogu, pretpostavite da su to affiliate linkovi. U isto vreme, moram reći da je moj osnovni cilj uvek da preporučim korisne i vredne resurse i sadržaje koji osnažuju i obrazuju affiliate marketere da postanu finansijski slobodni.

MARKETING-Plaćeni sadržaj

Originally posted 2022-08-23 19:45:32.

https://i0.wp.com/zarada.nanetu.rs/blog/wp-content/uploads/10-nacina.jpg?fit=660%2C330&ssl=1https://i0.wp.com/zarada.nanetu.rs/blog/wp-content/uploads/10-nacina.jpg?fit=128%2C64&ssl=1Zarada na NetuAffiliate marketingAffiliate Marketing,gde promovisati affiliate linkove,kako da radite affiliate marketing,kako zaraditi afiliate marketingom,najbolji afiliate programi za zaradu,online poslovi za studente
10 načina da radite affiliate marketing bez blogaOnLine zarada od kuce za pocetnikeKako da radite affiliate marketing a nemate svoj blogKada se bavite affiliate marketingom idealno je da imate svoj blog. Na blogu predstavljate proizvode u vašoj niši, a to vam omogućava da vaš sadržaj bude vidljiv na pretraživačima....