Coinbase-digitalni novčanik

Koristim affiliate linkove i mogu dobiti malu proviziju ako nešto kupite. Ovo ne utiče na vaše troškove.

8 najboljih besplatnih autorespondera

Email Marketing ostaje jedan od najboljih načina da se ostvari održiv prihod. Da bi ste to postigli, morate zadržati svoju ciljnu publiku stalno angažovanom.

Zato su usluge online email marketing provajdera jedan od onih marketinških alata koje morate shvatiti ozbiljno. To je jedan od najefikasnijih i najjeftinijih kanala za slanje vaše poruke. Sve to uključuje različite, praktične načine angažovanja i negovanja vaše publike.

Kada kombinujete email marketing sa newsletter-ima i dobrom prodajnom stranicom (sales page), rezultat je uvek vredan truda. To možete postići tako što ćete pronaći odličnog e-mail marketing provajdera za svoje poslovanje.

Trebalo bi da potražite dobavljača email usluga koji će vam pomoći da povećate angažman, izgradite odnose sa  potencijalnim kupcima i smanjite troškove marketinga na minimum. To je moj fokus u ovom članku. Pogledaću karakteristike na koje bi trebalo da obratite pažnju kod besplatnih online marketing provajdera i uputiću vas na neke od njih koje možete izabrati.

Zašto su vam potrebni dobri online marketing servisi

Bilo da se odlučite za besplatne ili plaćene online marketing servise, postoje neke bitne prednosti na koje biste trebali paziti. Dok su neke od ovih prednosti očigledne, druge nisu toliko upadljive.

Autoresponderi bi trebali da vam pomognu da svojim pretplatnicima pružite dobro korisničko iskustvo i da dosledno povećate svoju listu. Ispod su neke od pogodnosti na koje bi trebalo da pazite kod online email servis provajdera.

Karakteristike dobrih e-mail marketing servisa (autorespondera)

1. Automatizacija poruka (autoresponder usluge)

Bilo da to nazivate automatizacijom poruka ili autoresponder servisom, to je jedna od bitnih usluga koju vaš email provajder mora pružiti. Ova funkcija će vam omogućiti da predstavite niz e-mailova i pošaljete ih na osnovu nekih postavljenih uputa.

Dobar primer je postavljanje serije e-mailova koju pokreću korisnici kada se registruju za vaš olovni magnet (lead magnet) za potencijalne klijente ili kupac koji se pretplati na vaše setove newslettera. Možete postaviti mailove kojim se zahvaljujete potencijalnom kupcu na pretplati i kojim šaljete newsletter vašoj listi pretplatnika u određene datume u nedelji ali samo određeni vremenski period pre nego što im ponudite svoje proizvode.

2. Lako se integriše sa drugim platformama

Da bi se kvalifikovao kao jedan od najboljih email marketing provajdera, mora se lako integrisati. E-mail marketing ne funkcioniše baš dobro kada radi samostalno, pa ćete imati više koristi od njega ako se lako integriše sa drugim platformama.

Uvek je dobro da se vaša marketing platforma integriše sa vašim WordPress sajtom, platformama društvenih mreža i drugim platformama.

3. Kontrola neželjene pošte i usklađenost

Američka Federalna trgovinska komisija ima pravo da provodi zakon protiv neželjenog marketinga preko komercijalnih e-mailova. Podržan je Zakonom o CAN-SPAM-u iz 2003. I pokriva područja kao što su upravljanje pretplatom, sadržajem i načinima slanja.

Dobar  e-mail marketing provajder mora vas zaštititi kako biste osigurali usklađenost sa takvim propisima.

4. Cene

Tačno je da je email marketing jedan od najboljih metoda za dobijanje ciljane i široke publike. Ali zbog toga ne morate plaćati preskupo. Umesto toga, treba razmisliti o platformi sa višestrukim prednostima po pristupačnoj ceni.

5. Robusna analitika

Da bi ste uspeli u digitalnom marketingu, morate se zainteresovati za podatke. Zanimljivo, nijedna platforma nije savršena. Neke platforme mogu izgledati preopterećene podacima za koje drugi tvrde da su oskudni.

Sistem bi trebao da ima dovoljno onoga što vam je potrebno za početak. Recimo, treba da vam  prikaže status vašeg pretplatnika. Ako se vaš pretplatnik prijavio i potvrdio dvostruki obrazac za prijavu koji je poslat na njegov e-mail, send steed će ih označiti kao „aktivne pretplatnike“. Ako vaš pretplatnik to nije potvrdio, oni su označeni kao “Neprovereni”, ali ako vaš pretplatnik neko vreme ne otvori nijedan od vaših mailova, onda se klasifikuju kao “neaktivni pretplatnici”.

Takođe, sistem je dizajniran da ukaže na interakciju vašeg pretplatnika sa vašm e-mailovima. Ona govori o broju mailova koji su poslati i otvoreni. Otkriva broj koliko ih je otvoreno.

6. Ograničenja poruka

Većina provajdera email usluga obično postavlja ograničenje za broj poruka koje možete poslati u mesecu. Potražite provajdera koji pruža neograničen broj poruka za besplatne pretplatnike mesečno.

Ako imate 1.000 pretplatnika trebaće vam najmanje 3.000 e-mail poruka. Da ne dođete u situaciju da zbog manje poruka treba da menjate dobavljača usluge, potražite fleksibilnog provajdera.

7. Isporuka e-pošte

Nema marketinga ako se vaši emailovi ne isporuče. Mogućnost isporuke e-pošte glavna je karakteristika vrhunskih provajdera. U potrazi za najboljim besplatnim online marketing provajderima, potražite one koji koristi najbolje prakse za isporuku e-pošte.

Oni bi trebali da pruže podatke o povratnim informacijama bez obzira na isporuku e-pošte.

Besplatni online e-mail marketing provajderi 

8 najboljih besplatnih autorespondera

Ispod je lista mojih najpoželjnijih besplatnih e-mail marketing provajdera

1. Sendstead

Sendsteed

Sendstead je besplatna platforma za e-mail marketing dizajnirana za digitalne marketinške stručnjake, koju je kreirao Kenneth – osnivač LeadsLeap a (sveobuhvatne platforme za digitalni marketing). Cilj je bio pomoći digitalnim trgovcima da kreiraju svoju listu i stupe u interakciju sa svojim potencijalnim klijentima slanjem zanimljivih poruka.

Sa SendSteed-om možete lako postaviti autoresponder koji će vam omogućiti da kreirate niz e-poruka za potencijalnog klijenta ili potencijalne klijente. On će slati automatske e-poruke u pravo vreme.

Sendsteed je 100% besplatan. Sve što treba da uradite je da se pridružite Leadsleap platformi. Možete se pridružiti ovoj platformi kao besplatni član, izvršiti reviziju platforme i uživati ​​u raznim alatima na platformi. Kada se uverite u kvalitet, onda možete nadograditi članstvo na “Pro” i nastaviti sa još širom platformom.

Dozvolite mi da navedem šta dobijate kao besplatni pretplatnik sa SendSteed-om

  1. Možete kreirati čak deset različitih mailing lista
  2. Možete poslati najmanje jedan email dnevno na svoju listu
  3. Možete kreirati besplatne obrasce (Lead capture forms)  za prikupljanje potencijalnih kupaca (obrasci za prijavu)
  4. Možete kreirati odredišne ​​stranice (Landing pages) sa obrascima za prikupljanje potencijalnih kupaca
  5. Možete pratiti svoje mailove da biste znali da li su poslati, otvoreni i da li je kliknuto na linkove

Ali ako ste “Pro” član na Leadsleap platformi, dobićete pristup svemu što je gore navedeno, uključujući sledeće

  1. Neograničen broj  lista
  2. AutoResponders (Email lista)
  3. Ponovljena slanja. Možete ponoviti istu poruku više puta ako to želite.
  4. Možete slati neograničen broj poruka vašim aktivnim pretplatnicima
  5. Može poslati dva puta mesečno poruku neaktivnim pretplatnicima

2. Sender

Sender

Sender je drugi po prioritetu kada su u pitanju besplatni email marketing provajderi. Oni vam omogućavaju da dodate čak 2.500 pretplatnika na svoju listu i šaljete 15.000 mailova mesečno na njihovom besplatnom članstvu. Oni vam omogućavaju da koristite jedan od najboljih alata za slanje pošte, stvaraju robusnu platformu za kreiranje prekrasnih newslettera bez znanja HTML-a, a možete slobodno dodati slike i video zapise u svoj newsletter. Sve je uključeno u besplatni plan.

Besplatni plan takođe dolazi sa naprednom automatizacijom, tako da možete slati kampanje korisnicima koji su napustili artikle u svojoj korpi, a možete slobodno premeštati svoje pretplatnike sa jedne liste na drugu. Još jedna karakteristika koju vredi spomenuti je analitika. Omogućava vam da pratite kada su vaše poruke otvorene, da kliknete na link unutar vaših e-poruka i još mnogo toga.

3. Sendpulse

Sendpulse

Ako tražite platformu koja nadilazi email marketing, onda bi SendPulse mogao biti prava opcija za vas. Oni su višekanalna marketinška platforma koja dolazi sa drugim rešenjima, recimo web push obaveštenja, SMS i Viber obaveštenja.

Platforma nudi ograničenje slanja od čak 15.000 mailova u toku meseca, ali omogućava samo 500 pretplatnika za njihov besplatni plan. Imaju prilagođene obrasce za e-mailove koje možete lako koristiti za svoju kampanju.

Njihova analitika je još jedan divan alat; pomaže vam da na prvi pogled vidite svoju otvorenu poštu i stopu klikova. Preporujem Sendpulse ako vaše poslovanje koristi transakcijske e-poruke. Možete generisati i transakcijske mailove i SMS-ove svojim klijentima bez dodatnih troškova.

4. SendInBlue

SendinBlue

SendinBlue je kompletan softver za SMS i email marketing. Oni su jedna od najbrže rastućih platformi za email marketing u Evropi.

Sendinblue je još jedna višekanalna platforma za email marketing. Omogućavaju vam da steknete neograničen broj pretplatnika na njihovoj besplatnoj platformi, ali uz neke nedostatke. Istovremeno, premium članstvo vam omogućava neograničen broj mailova dnevno, ali je ograničeno na 300 mailova za besplatnu platformu.

Iako u svom besplatnom planu daju pristup svojim prekrasnim templejtima za e-mailove, neće vam dati praćenje njihove analitike. Njihov besplatni plan ne daje pregled stope otvaranja i klikanja e-mailova. Vidim ih kao prikladnije rešenje za posao koji se manje koncentriše na slanje newslettera, ali radi sa aktiviranim e-mailovima kao što su transakcijski e-mailovi i e-mailovi koji se odnose na korpu za kupovinu.

Sendinblue je postao Brevo

Napomena: Od 04.05.2023. Sendinblue je postao Brevo odražavajući rast kompanije i evoluciju platforme.

Poslednjih godina primećivali su promenu u potrebama svojih kupaca. Originalna ponuda Sendinbluea bila je slanje newsletter-a. Sada je samo 31% njihovih kupaca i dalje fokusirano isključivo na ovu funkciju.

Modernim preduzećima je potrebno više od tradicionalnih marketinških taktika; potrebni su im potpuni marketinški i CRM alati upakovani u jednu platformu koja se susreće sa klijentima gde se nalaze u realnom vremenu uz dvosmerne razgovore putem SMS-a, WhatsApp-a i chata. U znak priznanja evolucije do potpunog CRM paketa, Sendinblue je preimenovan u Brevo kako bi odražavao ovaj precizniji opis njegovih punih mogućnosti.

Brevo dolazi od reči Bravo, reči koja veliča uspeh — uspeh klijenata i poverenje u njihovu sposobnost rasta. Dali su mu više energije i učinili ga jedinstvenim tako što su ‘a’ zamijenili ‘e’.

5. HubSpot e-pošta

hubspot-email-marketing
hubspot-email-marketing

Hubspot je popularna platforma za upravljanje odnosima sa kupcima koja je dobro poznata po automatizaciji marketinga. To je jedan od najpoznatijih softvera u CRM i email marketing prostoru.

Njihova usluga e-mail marketinga je besplatna za početak i dolazi sa mnogo moćnih funkcija automatizacije dizajniranih za razvoj vašeg poslovanja.

Oni vam omogućavaju da koristite njihov besplatni email marketing za slanje maksimalno 2.000 e-poruka mesečno. Možete kreirati ove mailove sa njihovim prekrasnim drag and drop editorom koji je jednostavan za korištenje.

Vrh svega je to što vam besplatna platforma omogućava pristup njihovom CRM paketu i drugim funkcijama poput odredišnih stranica.

U plaćenim planovima HubSpot-ova CRM platforma ima sve alate i integracije koje su vam potrebne za marketing, prodaju, upravljanje sadržajem i korisničku podršku. Svaki proizvod na platformi je moćan sam, ali prava magija se dešava kada ih koristite zajedno.

6. MailerLite

MailerLite
MailerLite

MailerLite je postao popularan autoresponder u poslednjih nekoliko godina. Imaju odličan besplatni plan i puno sjajnih funkcija.

Možete ga koristiti bez potrebe za nadogradnjom. Na besplatnom planu, osim autorespondera, su dostupne mnoge druge funkcije, kao što su odredišne ​​stranice, višekorisnički računi i A/B split testiranje e-mailova. Besplatni plan vas ne ograničava na određeni broj mailova po danu. Umesto toga, postoji mesečno ograničenje od 12.000 poslatih mailova za maksimalnih 1000 pretplatnika na vašoj email listi.

MailerLite ima i drag and drop editor koji možete koristiti za kreiranje mailova. Možete jednostavno dodavati i uklanjati blokove, menjati fontove i stilove i još mnogo toga.

Ako vaša lista naraste preko 1000 ljudi, moraćete da nadogradite svoj nalog  od 15 USD ili više.

7. Moosend

Moosend je pristupačna usluga email marketinga. Dolazi sa paketom moćnih funkcija automatizacije marketinga, alatima za pravljenje email liste, odredišnim stranicama i još mnogo toga.

Možete brzo da kreirate newslettere i prilagoditi dizajn mailova tako da odgovara vašem brendu u roku od nekoliko minuta tako što ćete izabrati neki od njihovih unapred napravljenih šablona ili kreirati potpuno prilagođeni za vas.

Svi planovi dolaze sa moćnim funkcijama optimizacije konverzije kao što su A/B testiranje, tajmeri za odbrojavanje, uslovni sadržaj, AI motor za preporuke proizvoda, skočni obrasci, plutajuće trake, obrasci za prijavu na newsletter i još mnogo toga.

Moosend nudi besplatan plan za do 1.000 email pretplatnika i neograničen broj e-poruka (nije potrebna kreditna kartica). Nakon toga njihova cena počinje od 8 USD mesečno za njihov Pro plan koji uključuje izradu odredišne ​​stranice, transakcijske e-poruke za web stranice e-trgovine, upravljanje timom i još mnogo toga.

8. MailJet

MailJet se nalazi na mojoj listi besplatnih online e-mail provajdera jer ima robusne karakteristike koje vam mogu pomoći da izgradite svoju email listu čak i kao besplatnom pretplatniku. Možete prilagoditi šablone kako biste kreirali svoje e-poruke koje će impresionirati vaše klijente.

Platforma ima funkcije koje vam pomažu da kreirate dinamičan sadržaj koji možete lako personalizovati za svakog klijenta. Personalizacija e-pošte jedna je od tajni za postizanje rezultata iz vaših marketinških napora.

Kao besplatni korisnik možete poslati 6000 mailova mesečno odnosno 200 meilova dnevno. Nema ograničenja za broj pretplatnika na listi.

Bonus:

9. AWeber

AWeber je jedan od najstarijih i najpopularnijih autorespondera na svetu. Oni nude širok spektar alata za upravljanje svojim email marketing kampanjama.

Besprekorno se povezuje sa većinom platformi uključujući WordPress.

AWeber nudi ograničeni besplatni plan za do 500 pretplatnika.  Zato se i našao kao alternativa na ovoj listi. Nakon toga, njihova cena počinje od 19 USD mesečno.

10. Mailchimp

Mailchimp je jedan od najpopularnijih provajdera usluga e-mail marketinga na svetu prvenstveno zbog toga što nude neograničen besplatni plan usluga e-mail marketinga.

Iako ga više ne preporučujem jer postoje bolja rešenja dostupna na tržištu, tužna realnost je da ne možemo napraviti listu najboljih autorespondera bez uključivanja Mailchimpa zbog negove velike popularnosti.

Možete jednostavno integrisati MailChimp sa WordPress, Magento, Shopify i mnogim drugim platformama.

Mailchimp nudi besplatan plan koji vam omogućava da pošaljete 12.000 mailova za do 2.000 pretplatnika. Ovaj plan je prilično ograničen jer ne dobijate funkcije optimizacije vremena slanja, napredne segmentacije, testiranja sa više varijanti, itd. Od vas se takođe traži da prikažete njihov brend u svojim mailovima. Na kraju, ali ne i najmanje važno, podrška je ograničena samo na e-poštu, što je u redu ako ste amater, ali za ozbiljan posao, potrebna vam je pouzdana podrška na koju možete računati.

Kako odabrati najbolju e-mail marketing uslugu za vas

Najbolja dostupna usluga e-mail marketinga biće jedinstvena za vas. Na kraju krajeva, višemilionski biznis sa informacijama o proizvodima imaće sasvim drugačije potrebe od skromnog blogera.

Ali postoje specifični faktori koje sam uzeo u obzir, jer verujem da su oni najvažniji za većinu poslova.

Nadamo se da vam je ovaj članak dao dobar pregled najboljih usluga email marketinga za vaše poslovanje.

Originally posted 2022-06-27 07:20:26.

https://i0.wp.com/zarada.nanetu.rs/blog/wp-content/uploads/najbolji-besplatni-email-provajderi.jpg?fit=660%2C330&ssl=1https://i0.wp.com/zarada.nanetu.rs/blog/wp-content/uploads/najbolji-besplatni-email-provajderi.jpg?fit=128%2C64&ssl=1Zarada na NetuEmail marketingautoresponder za blog,besplani online email provajderi,besplatni autoresponderi,besplatni obrasci za prijavu,kako besplatno poslati newsletter,najbolji autoresponderi,newsletter na blogu
Koristim affiliate linkove i mogu dobiti malu proviziju ako nešto kupite. Ovo ne utiče na vaše troškove.8 najboljih besplatnih autoresponderaEmail Marketing ostaje jedan od najboljih načina da se ostvari održiv prihod. Da bi ste to postigli, morate zadržati svoju ciljnu publiku stalno angažovanom.Zato su usluge online email marketing provajdera...