Coinbase-digitalni novčanik
Oglasi na blogu
Oglasi na blogu

Postavljanje oglasa na blog obično je jedan od prvih načina na koji blogeri pokušavaju da unovče svoje blogove. Prikazivanje oglasa na svom blogu vrlo je jednostavno i vremenom može da postane vrlo isplativo.

Kako početi sa postavljanjem oglasa na blogu?

Postoje 3 jednostavna koraka:

Korak 1: Pokrenite blog

Ako želite da zarađujete ​​novac od oglasa, treba da pokrenete svoj blog. Možete da pišete o bilo čemu i zarađivati novac sve dok ste strastveni i upućeni u to što pišete.

Blog možete napraviti o bilo kojoj temi (lov, ribolov, tehnika, moda, deca, hrana itd.). Ako volite ono o čemu pišete, izgradnja vašeg bloga nikada vam neće izgledati kao posao. Zabavite se pisanjem i neka vam to bude zadovoljstvo.

Ako želite da zaradite sa blogom, najvažnije je da imate na umu kreiranje korisnog i vrednog sadržaja. To je jedini način da generišete dovoljno posetilaca na svom blogu i da pretvorite svoj sadržaj u unosan tok prihoda.

Za početak, napisao bih najmanje 20 različitih i dobro zaokruženih postova na blogu pre nego što se prijavim na reklamnu mrežu.

Korak 2: Povećajte promet (web traffic)

Pokretanje bloga je jednostavno! Povećanje veb saobraćaja (web traffic) je teži deo. Moraćete dosledno da radite na svom blogu kako biste povećali veb promet na više od 25 000 sesija mesečno da biste mogli da uključite oglase. Ne brinite, ne morate raditi svakodnevno na svom blogu da biste bili uspešni. Sve dok blogu neprestano dajete oko 3 sata fokusiranog vremena dnevno, moći ćete ga razvijati.

Izrada bloga zahteva vreme, a do 25.000 sesija može vam trebati šest meseci ili godinu dana ili više. Ali ako pišete o nečemu u čemu uživate, stvaranje bloga i internet poslovanja biće uzbudljiv proces. 

Korak 3: Postavite oglase

Mreze za oglasavanje
Mreze za oglasavanje

Mnogi blogeri se ustručavaju da stave oglase na svoje sajtove/blogove jer se brinu da će to smanjiti korisničko iskustvo njihovih posetilaca. Drugi blogeri vide zaradu od oglasa kao lagano zarađen novac sa malo ili nimalo održavanja.

Lično preporučujem stavljanje oglasa na blogove sa kvalitetnim sadržajem. Ako prodajete proizvode, bilo preko afiliate marketinga ili prodajete svoj digitalni proizvod, možda implementiranje oglasa nije najbolje rešenje. Oglasi bi potencijalno mogli odvratiti vaše posetioce od klika na linkove proizvoda koje želite da reklamirate.

Najlakši način da postavite oglase na svoj blog je da se pridružite mrežama za oglašavanje. Google AdSense je najpoznatija reklamna mreža koja radi sa manjim blogerima. Takodje, treba da pogledate i kompanije Media.net i Ezoic.

Ako imate više od 50.000 sesija mesečno na svom blogu, preporučio bih vam da potražite vrhunsku reklamnu mrežu kao što je Mediavine , koja je specijalizovana za serviranje oglasa na web sajtovima/blogovima sa velikim prometom. AdThrive je još jedna vrhunska oglasna mreža koja radi sa blogovima koji ostvaruju više od 100.000 pregleda stranica mesečno.

Kako se izračunava zarada od oglasa na blogu

Postoji nekoliko načina na koje se izračunava zarada od prikazanih oglasa oglašivačke mreže. Prvi način naziva se CPC: Cena po kliku.

Google AdSense plaća na osnovi CPC-a, što znači da će vam platiti za svaku osobu koja klikne na oglas koji postavi na vaš sajt/blog. Google koristi kontekstualne oglase, a neki vrede mnogo više od drugih. Zato je i razlika u ceni po kliku na različitim blogovima.

Vodite računa na Googleove uslove pružanja usluge da nikada NE SMETE da kliknete na svoje oglase ili da zamolite druge korisnike da ih kliknu. Ovakva ponašanja mogu da vam u potpunosti zabrane pristup programu.

Iako ne možete kršiti Googleova pravila, možete poboljšati svoju zaradu od oglasa optimizacijom plasmana oglasa na svom blogu za maksimalnu moguću vidljivost a time povečati i broj klikova.

Obično se preporučuje da svoje oglase postavite “iznad preloma” što znači iznad mesta u vašem sadržaju gde korisnik mora skrolovati na dole.

Vrhunske oglasne mreže, (Mediavine itd), plaćaju vam jednostavno na osnovu broja pregleda stranica na vašem blogu. Mreža kontroliše položaj oglasa i koliko često se oglasi pojavljuju na vašem sajtu/blogu.

Adzly advertising

Možete li stvarno dobro zaraditi od prikazivanja oglasa?

Mnogi ljudi sumnjaju u zaradu prikazivanjem oglasa kao dugoročno održivim izvorom prihoda na blogu. Razlog je u tome što oglašavanje na sajtovima postoji već decenijama unazad i mnogi nemaju dobra iskustva.

Ključ zarade novca prikazivanjem oglasa je veoma jednostavan. Treba vam promet, promet, i stalno promet na blogu. Sa više poseta vašem sajtu/blogu, više ćete i zaraditi. Bez poseta nema ni zarade.

Novom blogeru sa malim brojem poseta, zaista je teško da zaradi pristojan novac od oglasa. Ali to ne znači da ne treba da pokušate! Čak i ako zarađujete samo 10 dolara mesečno, to je godišnje više od troškova za hosting i domen za godinu dana.

Blogeri treba da stvaraju nov sadržaj na svom blogu kako bi povećali posećenost. Moj savet za nove blogere je da se potrudite što je više moguće kako bi povećali promet na 50.000 sesija mesečno i da se kvalifikujete za  pridruživanje Mediavineu. U sartu, 50.000 sesija mesečno bi u proseku trebalo da iznosi oko 500 USD mesečno prihoda. Pa to je nečija plata. Ukoliko je niša o kojoj pišete atraktivna, možete da zaradite  preko 1800 USD mesečno. Sa znatno više sesija zarada znatno raste.

Da rezimiramo

Meni najomiljenija činjenica u vezi sa prikazivanjem oglasa na sajtu/blogu je koliko je ovo zapravo pasivan način zarade.

Sve dok održavate visok broj pregleda stranica sajta, depozit se pouzdano uplaćuje na vaš bankovni račun svakog meseca, na vreme. Stabilnost prihoda od prikazanih oglasa je neusporediva sa bilo kojim drugim prihodom na blogu na koji sam naišao.

Jednom kada imate više od 50.000 sesija mesečno na svom blogu, imaćete zagarantovanu konstantnu zaradu od oglasa.

Verujte, vredi se potruditi!!!

Registrujte se u Honeygain i ODMAH zaradite 5 dolara BESPLATNO

Originally posted 2022-10-26 10:50:16.

https://i0.wp.com/zarada.nanetu.rs/blog/wp-content/uploads/oglasi-na-blogu.jpg?fit=660%2C990&ssl=1https://i0.wp.com/zarada.nanetu.rs/blog/wp-content/uploads/oglasi-na-blogu.jpg?fit=64%2C96&ssl=1Zarada na NetuInternet marketingKako zaraditi OnLineSEOWeb TrafficAdThrive,Google AdSense,internet marketing,kako zaraditi novac od kuce,kontekstualni oglasi,kontekstualno oglasavanje,Mediavine,online poslovi za studente,pasivna zarada
Oglasi na bloguPostavljanje oglasa na blog obično je jedan od prvih načina na koji blogeri pokušavaju da unovče svoje blogove. Prikazivanje oglasa na svom blogu vrlo je jednostavno i vremenom može da postane vrlo isplativo.Kako početi sa postavljanjem oglasa na blogu?Postoje 3 jednostavna koraka:Korak 1: Pokrenite blogAko želite da...