Coinbase-digitalni novčanik
Kako stvoriti informativni proizvod
Kako stvoriti informativni proizvod

Uspeh bilo kog posla na internetu zavisi od vaše sposobnosti da prodajete pomocu informativnih proizvoda. Ali da biste to učinili morate stvoriti vredne proizvode. Postavlja se, dakle, pitanje kako stvoriti informativni proizvod za internet prodaju?

Evo nekoliko koraka koji će vam to omogućiti. Morate ih sve uraditi ovim redosledom. Ako ih pokušate preskočiti, verovatno ćete morati napraviti novu kopiju i ponovo obaviti deo posla vrativši se tamo gde ste trebali biti da biste dovršili proizvod.


Odredite primarnu svrhu proizvoda


Primarna svrha nije zarađivanje novca. Umesto toga, to je rešavanje određenog problema koji imaju potencijalni kupci ili kupci.

Ako vaš proizvod (kurs,tutorijal i sl.) ispunjava potrebu potencijalnih kupaca, ljudi će ga i kupiti od vas. Oni žele vrednost za svoj novac, pa zato prvo morate stvoriti tu vrednost.


Utvrdite ciljeve učenja


Ciljevi učenja čine dve stvari: govore kupcima šta će moći učiniti kao rezultat upotrebe vašeg proizvoda; ali takođe osiguravaju da te podatke unesete u svoj proizvod.

Prvi shvatite kao putokaze a drugi kao prekretnice.


Napravite pregled onoga šta proizvod radi


Uopšteno govoreći, čime se vaš proizvod bavi? Ovo se razlikuje od njegove svrhe. Svrha je rešiti određeni problem, a kada ga artikulišete, takođe definišite što je to.

Ali pregled je iznad toga. On ukratko objašnjava kakav će biti proces.


Opišite kontekst.


Ovo je polazna tačka za kupce. Morate imati na umu da oni nisu razmišljali o vašem proizvodu danima ili nedeljama koje ste vi imali dok ste stvarali proizvod. Možda su razmišljali o svom problemu, ali radili su i puno drugih stvari.

Kad opisujete kontekst, pripremate ih za ono što ih trebate naučiti.


Zapišite što više ideja i zajedno ćete naučiti ono šta je potrebno za rešavanje problema koji ste ranije identifikovali.

kurs,tutorijal
kurs,tutorijal

Ne pokušavajte ih smestiti u bilo kakav redosled odmah. Ono što želite su informacije. Kasnije ćete lako organizovati te ideje.

Ako to pokušate da organizujete u hodu, onako napamet, verovatno ćete izostaviti nešto važno.

I ne prikrivajte ništa.

Možda će količina informacija koje pružate biti manja za početni proizvod nego za naprednije proizvode ali korisnici Interneta svakim danom postaju pametniji pa ako želite da vaš proizvod ostane kvalitetan (u trendu) i dalje, u njega treba da stavite dovoljno materijala da takav i ostane.

Pogledajte i ove tekstove

Kako stvoriti besplatan sadržaj (poklon) za svoj blog i brži rast liste pretplatnika

Šta je (Landing page) odredišna stranica?

Šta su odredišne (Landing) stranice i kako funkcionišu?

Kako sastaviti dobru mailing listu?

Kako prikupiti pretplatnike za e-mail marketing


Svakoj ideji dodelite kategoriju po vašem izboru


Pored svakog dela informacija koji ste naveli, dodelite i kategoriju. Kategorija nije ništa više nego kratak opis podataka koje ste zapisali. Nije ovo tako komplikovano. To je samo alat za sledećih nekoliko koraka.


Kopirajte kategorije na zasebnu stranicu.


Sad ćete dobiti priliku videti sa čime zapravo radite. Pogledajte svoje beleške i prepišite tačno ono što ste koristili za svako ime kategorije.


Skicirajte kategorije


Stavite kategorije u logičan redosled. Šta prvo trebate naučiti? Šta sledi? I tako dalje, sve do kraja. Tako stvarate “sadržaj”.


Premestite ideje koje ste sporadično zabeležili na jedno mesto gdje ste organizovali kategorije.


Ako je moguće, organizujte ideje u svaku kategoriju tako da i one slede razuman redosled.


Opišite svaku kategoriju po redosledu u tekstu


Sada ste spremni za početak pisanja (e-booka, predavanja, saveta,tutorijala itd.). Ako treba da dodate još beleški, učinite i to. Ipak, svedite ih na minimum, osim ako ne pišete knjigu.


Završite svoj informativni proizvod opisujući sve zajedno


Završite svoje podučavanje tako da posle svake oblasti rezimirate ono što ste ih naučili. A kad završite s predavanjem svih svojih lekcija, dajte u zaključku sažetak celog proizvoda.


Dajte im domaći zadatak koji će im omogućiti da procene koliko su dobro razumeli gradivo.


Za svaku lekciju napravite domaći zadatak koji će im pokazati da znaju šta treba da rade i koji će ih podstaći da to i urade.


Predložite im sledeći korak posle koristi koju će dobiti od tog proizvoda.


Sledeći korak mogao bi biti kupovina vašeg sledećeg proizvoda (sledećeg proizvoda u vašem levku).

Originally posted 2022-03-03 20:30:19.

https://i0.wp.com/zarada.nanetu.rs/blog/wp-content/uploads/kako-stvoriti-informativni-proizvod.jpg?fit=660%2C330&ssl=1https://i0.wp.com/zarada.nanetu.rs/blog/wp-content/uploads/kako-stvoriti-informativni-proizvod.jpg?fit=128%2C64&ssl=1Zarada na NetuEmail marketingInternet marketinginternet marketing,internet zarada,kako zaraditi novac od kuce,kako zaraditi online,kako zaraditi preko interneta,online zarada od kuce,posao od kuce,zarada na internetu,zarada na netu
Kako stvoriti informativni proizvodUspeh bilo kog posla na internetu zavisi od vaše sposobnosti da prodajete pomocu informativnih proizvoda. Ali da biste to učinili morate stvoriti vredne proizvode. Postavlja se, dakle, pitanje kako stvoriti informativni proizvod za internet prodaju?Evo nekoliko koraka koji će vam to omogućiti. Morate ih sve uraditi...