Coinbase-digitalni novčanik

Kako da napravite digitalni proizvod brzo i lako iako ga NIKADA ranije niste stvorili?

Verovatno ste već čuli da treba da pronađete neke ideje za poklon posetiocima vašeg sajta ili bloga.  Za uzvrat, oni bi se prijavili email-om na vašu listu pretplatnika.

Ako vam nije baš jasno, ne brinite, objasniću vam sve što treba da znate o besplatnim sadržajima, povezivanju, nadogradnji sadržaja, uključujući

  • što su besplatni sadržaji 
  • zašto su vam potrebni
  • da li treba da prikupite email adrese
  • preko 20 ideja za poklone 
  • 3 saveta za pronalaženje besplatnih sadržaja koji odgovaraju vašem blogu
  • kako stvoriti besplatne sadržaje koristeći moje omiljene resurse
  • i na kraju, usluga kog email service provajdera može biti prava za vas! 
Kako stvoriti besplatan sadržaj (poklon) za svoj blog

Izjava o odricanju od odgovornosti (Affiliate Disclaimer): Ovaj post najverovatnije sadrži affiliate linkove. Zarađujem proviziju za kvalifikovane kupovine bez dodatnih troškova.

Šta je besplatni sadržaj?

Besplatni sadržaj se koristi kao prijava za nadogradnju sadržaja i u osnovi je poklon koji čitaocu dajete u zamenu za prikupljanje njihove email adrese. 

Ovaj postupak prijave omogućava vam da znate ko je potencijalno spreman da kasnije postane kupac. Upisivanje email adrese mala je obaveza dela čitaoca koja pokazuje da ih zanima ono što nudite. 

Takođe vam govori koje čitaoce bloga zanima šta imate da ponudite. Na taj način kada na kraju imate robu ili uslugu koju želite prodati, imate e-mail listu potencijalno zainteresovanih kupaca. Oni se nazivaju “warm leads”.

Je li je zaista potrebno prikupiti email adrese?

Nažalost … da. To je neophodno ako ikada poželite zaraditi značajan novac prodajući bilo koju robu ili vlastitu uslugu na netu. 

Sigurno možete prodavati Affiliate proizvode ali to se često ne pretvara u stvarni prihod. Za većinu blogera pravi novac dolazi tek kada počnu prodavati svoje proizvode. 

Spisak 20 sjajnih besplatnih ideja 

  1.  Besplatna e-knjiga 
  2.  Vodič 
  3.  Priručnik
  4.  Radni listovi
  5.  Planski listovi
  6.  Liste
  7.  Radna sveska
  8.  Google drive resursi
  9.  Besplatna revizija 
  10.  Prelepi motivacioni citati za štampu
  11.  Kontrolne liste 
  12.  Email kurs 
  13.  Video kurs
  14.  Webinar 
  15.  Radionica
  16.  Besplatne konsultacije
  17.  Ulaz u facebook grupu 
  18.  Kod kupon / popust
  19.  Predlošci (Templates)
  20.  Skup korisnih resursa 

Kako da znate koji besplatni sadržaj odgovara vašem poslovanju?

1. Pogledajte svoj post sa najviše pregleda

Objave sa najviše pregleda izvrsna su mesta za dodavanje  besplatnih sadržaja ili nadogradnju sadržaja. Ovi postovi imaju puno posetioca i sjajna je ideja da iskoriste sve te posetioce da prikupite njihove email adrese nudeći im odličan besplatan sadržaj! Da biste pronašli najbolje objavljene postove, možete pogledati svoj promet na Google Analitici ili u svojoj Pinterest analitici. Obe će vam reći koje postove vaši korisnici najviše posećuju. 

Za prijavu na te stranice sa najboljom posetom obavezno stvorite nešto što ide uz sadržaj te objave. Zbog toga se to ponekad naziva i nadogradnjom sadržaja . To je nadogradnja redovnog besplatnog sadržaja bloga. 

2.  Pogledajte šta rade drugi blogeri u vašoj niši?

Uvek je dobra ideja pogledati što rade drugi blogeri u vašoj niši. Izaberite nekoliko uspešnih blogera u svojoj niši i proverite koje vrste besplatnih sadržaja ili prijava nude. Nemojte samo kopirati njihove ideje, već ih koristite kao inspiraciju za kreiranje sopstvene prijave ili besplatnog sadržaja. 

3. Koje resurse imate, a ne želite da ih date potpuno besplatno u postu na blogu, već biste ih dali u zamenu za email adresu?

Imam ovo na umu ako postoji nešto kao e-knjiga koju stvarno želim da napišem, ali ima  PUNO posla da bi je jednostavno poklonio potpuno besplatno. Mini e-knjiga odličan je način za stvaranje sjajnog sadržaja u zamenu za email adresu potencijalnih kupaca.

Alati za kreiranje besplatnih sadržaja?  

Radije stvaram svoje pokone koristeći Canva ili Powerpoint. Nisam nadogradio plaćeno članstvo ni za jedan ali oba ova programa redovno koristim! 

Canva

Canva je sjajan program za početak posla. Imaju na tone besplatnih predložaka za radne listove i e-knjige. Ovi su predlošci potpuno prilagodljivi. Možete stvoriti prekrasnu prijavu na newsletter za nekoliko minuta! 

Canva je sjajna ako nemate prirodno oko za dizajn.

Photopea

Photopea je besplatna Photoshop alternativa, koja se pokreće iz vašeg veb pregledača. Osim što liči na Photoshop, pokušava i da ga oponaša u mnogim situacijama tj. scenarijima obrade fotki, a veliki broj, makar onih najpopularnijih Photoshop alatki sadrži i Photopea.

Microsoft Powerpoint 

Ako ste zagriženi korisnik Microsoft Office-a i poznajete Powerpoint, tada Microsoft Powerpoint može da bude zaista produktivan način za kreiranje vaših prijava. 

Upotreba besplatnog programa za prikupljanje email adresa

Blogerima je dostupno mnogo opcija za email service provajdere. Autoresponder usluga će biti potrebna za prikupljanje email adresa u zamenu za vaš proizvod. Postoje besplatne i plaćene opcije za autoresponder usluge. 

Plaćene autoresponder usluge: 

Convertkit

Convertkit je moja broj jedan preporuka za email service provajdera.

Convertkit takođe nudi dva besplatna kursa koji vas uče kako tačno koristiti njihove usluge, kako dobiti pretplatnike, stvoriti prijave, upravljati automatizacijom i još mnogo toga!

Cena za Convertkit kreće se od 29 dolara mesečno, što je zaista visoka cena za nove blogere! 

Međutim, Convertkit nudi i besplatnu verziju! 

Besplatni plan uključuje 

  • Neograničene odredišne ​​stranice
  • Neograničeni, prilagodljivi CTA-ovi i obrasci za registraciju
  • 30+ premium predložaka odredišnih stranica
  • Neograničen promet
  • Prilagodljivo postavljanje domena
  • Mobilni responsivni dizajn
  • Upravljajte sa 1.000 pretplatnika
  • Slanje putem emaila
  • Označavanje pretplatnika
  • Besprekorna integracija

Ovo je zapravo izvrsno mesto za početak, jer možete besplatno napraviti svoju listu, kreirati odredišne ​​stranice i naučiti detalje Convertkita! 

Ostale opcije besplatnog dobavljača e-pošte uključuju

  • Besplatni plan Mailerlite uključuje
    • 1.000 pretplatnika 
    • 12.000 e-mailova mesečno.
  • Besplatni paket EmailOctopus uključuje
    • 2.500 pretplatnika 
    • 10.000 e-adresa mesečno

Zaključak:

Da rezimiram, danas ste naučili:

  • što su besplatni programi / nadogradnja sadržaja
  • zašto su vam potrebni
  • da li trebate da prikupit email adrese
  • 20 ideja za besplatan sadržaj
  • 3 saveta za pronalaženje besplatnih sadržaja koji odgovaraju vašem blogu
  • kako stvoriti besplatne sadržaje koristeći moje omiljene resurse
  • i na kraju, koja autoresponder usluga može biti prava za vas! 

Originally posted 2021-07-31 21:18:24.

https://i0.wp.com/zarada.nanetu.rs/blog/wp-content/uploads/kako-stvoriti-besplatan-sadrzaj-za-blog.png?fit=600%2C300&ssl=1https://i0.wp.com/zarada.nanetu.rs/blog/wp-content/uploads/kako-stvoriti-besplatan-sadrzaj-za-blog.png?fit=128%2C64&ssl=1Zarada na NetuEmail marketingemail lista,Email Marketing,Kako zaraditi email marketingom,Novac je na listi
Kako da napravite digitalni proizvod brzo i lako iako ga NIKADA ranije niste stvorili?Verovatno ste već čuli da treba da pronađete neke ideje za poklon posetiocima vašeg sajta ili bloga.  Za uzvrat, oni bi se prijavili email-om na vašu listu pretplatnika.Ako vam nije baš jasno, ne brinite, objasniću vam...