Coinbase-digitalni novčanik
Kako besplatno povećati promet vašeg web sajta
Kako besplatno povećati promet vašeg web sajta

Želite da besplatno povećate promet vašeg web sajta za više od 100% za kratko vreme? Tražite neke načine da privučete više saobraćaja na svoj web sajt?

Ako je vaš odgovor DA, na pravom ste mestu.
Danas ću vam navesti strategije koje sam koristio da besplatno povećam promet na svom sajtu za više od 100% u roku od mesec dana.

Ali pre nego što vam pokažem strategije koje sam koristio za postizanje takvog rezultata, želim da vas obavestim da

u duhu potpune transparentnosti, ovaj post “Kako besplatno povećati promet vašeg web sajta za više od 100%” sadrži affiliate linkove. To znači da ako obavite kupovinu sa ovih linkova, možda ću dobiti malu proviziju bez dodatnih troškova za vas.

Mogu dobiti proviziju od bilo koje kompanije, ali preporučujem samo proizvode/usluge koje koristim i zaista verujem da će dati vrednost mojim čitaocima. Hvala vam što me podržavate!

Možete pročitati moju punu affiliate izjavu ovde .

Kada smo ovo razjasnili, pređite odmah na pitanje kako besplatno povećati promet na vašem sajtu.

Kako besplatno povećati promet vašeg web sajta za više od 100%

Postoji bezbroj načina da besplatno povećate promet vašeg sajta.

U ovom postu, predstavljam vam 10 strategija za povećanje saobraćaja na vašem sajtu/blogu bez trošenja novca na plaćeno oglašavanje.

Kreirajte sadržaje prilagođene za SEO i optimizujte ih za pretraživače

sadrzaj na blogu prilagodjen za SEO
sadrzaj na blogu prilagodjen za SEO

Jedna od strategija koje sam koristio da DUPLO povećam besplatno promet na svom blogu u jednom mesecu je stvaranje što više sadržaja.

U početku mi je kreiranje sadržaja konstantno predstavljalo izazov. Osim toga, imam posao koji radim puno radno vremene. Trebao mi je mesec ili dva da napišem 1 blog post i objavim ga na blogu. Trening je u svemu bitna stvar pa i u pisanju tekstova za blog.

U ovim poslednjim mesecima, počeo sam da objavljujem po 2 posta mesečno. Ponekad objavim 2 nova sadržaja u roku od nedelju dana i to mi pomaže da brzo povećam promet na svom blogu.

Ažurirajte svoje starije postove

Ažurirajte starije postove
Ažurirajte starije postove

Google voli svež sadržaj. Zato koristite mogućnost da vaš sadržaj bude ažuriran i svež svaki put. Ažuriranje vašeg starog sadržaja može povećati ukupni rang vašeg bloga i performanse na pretraživačima.
Na primer, ako jedan od vaših postova dođe do prvih deset na stranici rezultata Google pretraživača, njegovo ažuriranje može povećati poziciju vaše stranice na #1 ili #2 u SERP-u.

Verovali ili ne, ova strategija može pomoći vašim stranicama i celom web sajtu/blogu da se bolje rangiraju na pretraživačima, čak i ako je reč o potpuno novom web sajtu/blogu.

Profesionalni savet: Izbegavajte često ažuriranje sadržaja (svake nedelje ili meseca). Ovo vas neće nikuda odvesti. Takođe, ne pokušavajte da prevarite Google. Kada ažurirate svoj sadržaj, pobrinite se da dodate novu vrednost, relevantne slike i tako dalje.

Poboljšajte svog SEO-a

Trebam li to posebno spominjati? Ako želite da privučete više besplatnog ili organskog saobraćaja na svoj web sajt, SEO mora biti vaš glavni fokus u vašoj strategiji marketinga sadržaja.

Možete poboljšati svoj SEO optimizacijom SEO-a na sajtu i van sajta i optimizacijom celog sajta. Dodaci za SEO optimizaciju kao što je Yoast SEO i slični je alat koji morate imati ako želite da pišete sadržaj prilagođen SEO-u.

Koristiti nekoliko puteva za raznovrsnost svog marketinškog kanala

Raznovrsni marketing kanali
Raznovrsni marketing kanali

Jedan od najboljih načina da povećate Web Traffic i posetioce vašeg web sajta je povećanje i raznovrsnost vaših marketinških kanala.

Ovo ne samo da povećava vaše šanse da privučete više saobraćaja, već vam takođe omogućava da radite sa samopouzdanjem jer ako jedan ne uspe, uvek možete da dobijete saobraćaj sa drugih kanala bez potrebe da počnete od nule.

A kada govorim o diversifikaciji kanala, isto je i sa diversifikacijom sadržaja. Oba rade ruku pod ruku.

Na primer, možete pokrenuti Youtube kanal za video sadržaj (video marketing), podcasting za audio sadržaj, svoj blog za pisanje sadržaja i društvene mreže za vizualni sadržaj.

Lično, nisam uključen u marketing podcasta, ali sam pokrenuo Youtube kanal i marketing na društvenim mrežama (uglavnom Facebook) i to je dobro za moj blog.

Poboljšanje autoriteta domena bloga

DA (Domain Authority-autoritet domena)

PA (Page Authority-autoritet stranice)

DA (Domain Authority-autoritet domena)
DA (Domain Authority-autoritet domena)

Nepotrebno je reći da su DA i PA faktor rangiranja koji Google koristi za rangiranje web sajtova na SERP-u. Search Engine Result Page je pozicija koju stranica ima u rezultatima pretrage za traženu reč/frazu..


Što su više DA i PA vašeg sajta/bloga, to će se više rangirati na pretraživačima.

Google se uvek fokusirao na Page Rank. PR (Page Rank) je bio najvažniji alat za određivanje rangiranja.

Za razliku od Google Page Rank-a, autoritet domena je samo još jedna stvar posle PR. Autoritet domena ima posebnu važnost i glavnu ulogu u blogovima, jer kada bilo koji oglašavač ili bilo koja osoba koja želi dati svoj doprinos na vašem web sajtu, pogleda PageRank. Sada većina blogera i marketara na internetu rade na povećanju poverenja i autoriteta svog domena posle svih tih Googleovih ažuriranja. Dakle, da saznate kako da povećate DA za bilo koji blog pratite jednostavno korake ispod.

Šta je DA autoritet domena?

Autoritet domena nova je metrika za rangiranje web sajta koju je kreirao Moz. Autoritet domene kvantifikuje kolika je verovatnoću da će se web sajt rangirati u rezultatima pretraživača . Autoritet domene je na skali od 0-100 sa višim rezultatima koji predviđaju jači potencijal za rangiranje.

Zanima vas ocena autoriteta domena za vaš sajt/blog? Proverite svoj rezultat sa ovim besplatnim alatom za proveru domena .

Najbolji saveti za povećanje autoriteta domena vašeg web sajta

           1. Starost domena

Starost i popularnost domena su dosta važni u proračunu autoriteta domena, a razlog koji stoji iza ove okrutne stvari vrlo je jednostavan, pretraživači uglavnom preferiraju starije domene od novih, jer se stari domeni obično smatraju izvornijim i pouzdanijim. Jednostavno rečeno, starost domena opisuje koliko je istinit i pouzdan vaš web sajt.

           2. Povratni linkovi

Najbolja praksa je izgraditi zajednicu ili barem biti u kontaktu sa svakom drugom osobom koja je uključena u izgradnju linkova. Koristite varijaciju sidrenog teksta dok se vraćate na svoj blog, a ne koristite istu stranicu, koristite druge stranice koje vam odgovaraju. Uz to komentarišite druge blogove i vratite se na vaš blog sa relevantnim sidrenim tekstom… ne zanima vas što je link nofollow ili dofollow, samo se morate vratiti natrag i bićete viđeni na gotovo svim pretraživačima.

Evo nekih prednosti koje povratni linkovi mogu doneti vašem online poslovanju ili web sajtu:

  • Dobijate ciljani i kvalitetan promet na vašem sajtu (dodatni promet za Vas)
  • Google će povećati svoje poverenje u vaš web sajt,
  • Povećajte rang svoje stranice i rang celog sajta. To znači više saobraćaja, više potencijalnih kupaca i više prodaje za vas.

            3. Dolazni linkovi

Glavni i najvažniji faktor koji pretraživači imaju  prilikom određivanja autoriteta domena je broj ulaznih linkova koji dolaze sa kvalitetnih web sajtova. Ako vaš blog ima veliki broj ulaznih linkova sa web sajtova visokog autoriteta, pretraživač vaš blog takođe smatra visokim autoritetom.

            4. Popularnost domena

A šta je sa popularnošću domena?!! To je takođe važan pojam i zavisi od starosti domena i povratnih linkova. Što je vaš domen stariji to će biti i popularniji. Dakle, kada vaš web sajt postane dovoljno popularan, automatski ćete dobiti ogroman broj dolaznih linkova sa različitih web lokacija.

Praćenje i analiza saobraćaja na sajtu

Ako ste marketinški stručnjak koji ne prati i ne analizira svoje marketinške napore, platićete visoku cenu za tu grešku.

Kao affiliate marketar ili bloger, morate pratiti svoj Web Traffic na sajtu i kampanje kako biste utvrdili koje kampanje imaju bolje rezultate. Nisam vam rekao zašto sam pokrenuo Youtube kanal.

Moja kampanja na društvenim mrežama počela je sa Pinterestom, ali kada sam počeo stvarati (objavljivati) sve više i više recenzija, shvatio sam da Pinterest ne radi najbolje sa objavama recenzija proizvoda. Ljudi ne idu na Pinterest da bi čitali recenzije, već da bi pronašli savete i zabavne stvari.

Nakon analize, promenio sam plan i pokrenuo Youtube kanal koji je savršen za recenzije proizvoda i sve vrste postova. Većina mog Web Traffic na društvenim mrežama dolazi sa Youtube i Facebook.

Pokretanje email marketinga

E-mail marketing je još jedan način da besplatno povećate Web Traffic vašeg web sajta. A najvažnije je da pomaže da se povežete sa svojom publikom, izgradite odnos poverenja i angažujete je.

Ono što treba da uradite je da počnete da pravite svoju e-mail listu, a zatim da pošaljete biltene (newslettrer) svima koji su na vašoj e-mail listi sa linkovima do vaših postova na blogu.

Da biste brzo sastavili svoju e-mail listu, potreban vam je magnet za potencijalne klijente i odredišna stranica (landing page) ili obrazac za prijavu (opt-in form) za prikupljanje njihovih detalja (e-mail, ime, itd.).

Ako ne znate šta je olovni magnet, dozvolite mi da vam dam kratku definiciju.

Da budem najjednostavniji …  Lead Magnet (olovni magnet) je samo ponuda koju možete dati svojim potencijalnim kupcima u zamenu za njihovu e-mail adresu.

To može biti nešto vredno, recimo e-knjiga, besplatni kurs, poklon kartice itd.

Ciljanje dugih ključnih reči

Ako imate relativno nov web sajt i ne istražujete marljivo svoje ključne reči, nećete se rangirati na pretraživačima.

Kratka ključna reč će vam doneti Web Traffic ako uspete da rangirate svoju objavu na prvoj stranici Google-a.

Ali ako želite da se bolje rangirate, pokrenite ciljani i kvalitetan promet koji konvertuje. Ciljajte duge ključne reči i kreirajte mnogo sadržaja. Bolje je dobiti 10 stranica koje se konvertuju i bolje rangiraju na pretraživačima nego dobiti 1 stranicu sa puno prometa i niskom stopom konverzije.

Verovatnoća rangiranja za ove ključne reči je velika. Osim toga, bolje se konvertuje jer ciljate određenu publiku na svoj web sajt.

Ova strategija mi je pomogla i da udvostručim svoj organski promet.

Nećete pronaći pobedničku dugorepnu ključnu reč bez alata za istraživanje ključnih reči.

Remarketing

Šta je to, remarketing? Najkreće, u ovom slučaju, to znači oglašavanje ljudima sa kojima ste već u kontaktu. Na primer, možete ponovo obavestiti svoje prijatelje na Facebooku, svoju e-mail listu, svoje pratioce na Instagramu i Twitteru, itd.

Kupite napuštene domene specifične za nišu

Drugi način da besplatno povećate broj posetioca na vašem sajtu/blogu je kupovina napuštenih domena specifičnih za nišu. To znači da kupite istekle nazive domena koji su privukli posetioce i preusmerite te nazive domena na vaš postojeći web sajt. Ova strategija će dovoditi dodatni promet koji su imala ova istekla imena domena.

Na kraju … kako besplatno povećati promet sajta

Ako želite besplatno da povećate promet, praćenje ovih strategija pomoći će vam da dosta povećate promet na vašem sajtu ili blogu.

Da li ste i koje strategije VI koristili i kakvo je vaše iskustvo? Podelite ga u komentarima ispod.

Ako imate pitanja vezana za ovu temu, ostavite ih u delu za komentare i odgovoriću vam što je pre moguće.

Ako vam je moj post na temu “kako besplatno povećati promet vašeg web sajta” bio koristan, podelite ga sa svojim prijateljima klikom na linkove ispod.

Honeygain-banner5
Honeygain-banner5

Originally posted 2022-04-04 11:37:46.

https://i0.wp.com/zarada.nanetu.rs/blog/wp-content/uploads/kako-besplatno-povecati-promet-na-sajtu.jpg?fit=660%2C330&ssl=1https://i0.wp.com/zarada.nanetu.rs/blog/wp-content/uploads/kako-besplatno-povecati-promet-na-sajtu.jpg?fit=128%2C64&ssl=1Zarada na NetuOnline zarada 2024.Web TrafficWordPress za početnikeautoritet domena,direktni referali,dodatna zarada na internetu,internet zarada 2022,kako dobiti referale,kako prikupiti referale,kako zaraditi novac od kuce,kako zaraditi online,kako zaraditi preko interneta,laka zarada na internetu,najjednostavnija zarada na internetu,online zarada od kuce,posao od kuce,povratni linkovi,PTC zarada,sigurna zarada na internetu,zarada na internetu iskustva
Kako besplatno povećati promet vašeg web sajtaŽelite da besplatno povećate promet vašeg web sajta za više od 100% za kratko vreme? Tražite neke načine da privučete više saobraćaja na svoj web sajt?Ako je vaš odgovor DA, na pravom ste mestu.Danas ću vam navesti strategije koje sam koristio da besplatno...