Coinbase-digitalni novčanik
Email Marketing za affiliate marketare
Email Marketing za affiliate marketare

Zbog više načuna pasivne zarade, affiliate marketing ima najveći potencijal za stvaranje prihoda. Ali ako želite da ostvarite održiv prihod, treba da vaša ciljna publika ostane dugotrajno angažovana. Email marketing za affiliate marketere ostaje jedan od najboljih načina da se to postigne.

Ali pre nego što nastavim dalje, želim da vas obavestim da

u duhu potpune transparentnosti, ovaj post “Email Marketing za affiliate marketare” sadrži affiliate linkove. To znači da ako obavite kupovinu sa ovih linkova, možda ću dobiti malu proviziju bez dodatnih troškova za vas.

Mogu dobiti proviziju od bilo koje kompanije, ali preporučujem samo proizvode/usluge koje koristim i zaista verujem da će dati vrednost mojim čitaocima. Hvala vam što me podržavate!

Možete pročitati moju punu affiliate izjavu ovde .

Kada smo ovo razjasnili, idemo dalje…

E-mail marketing je vaša zagarantovana karta za povećanje angažmana publike  i povećanje zarade. Funkcioniše na isti način i za nove i za iskusne affiliate marketere. To pokazuje zašto mnogi izdavači sada napuštaju kreiranje sadržaja, ali se uključuju u direktne email kampanje.

To je strategija koja će vam pomoći da povećate generisanje potencijalnih kupaca i poboljšate cenu po akviziciji. Sa zapanjujućim brojem email korisnika širom sveta, oduševiće vas transformacijom koju email marketing može da uradi u vašem affiliate marketing poslovanju.

Ovaj post vam daje informacije o njegovim prednostima i o tome kako započeti sa email marketingom za affiliate marketare.

Šta je e-mail marketing za affiliate marketare

Email Marketing za affiliate marketare je metoda affiliate marketinga koja uključuje promoviranje affiliate proizvoda preko namenske email liste i dobro izrađenih e-poruka ili newslettera. Newsletteri su obično napravljeni da privuku pažnju čitalaca i da ih neguju do trenutka kupovine.

Email Marketing za affiliate marketare razlikuje se od tradicionalnog email marketinga. Iako je ovo drugo namenjeno direktnoj prodaji, vi niste prodavac. Umesto toga, vi ste korisnik proizvoda koji deli svoje iskustvo preko email liste. Vaša iskustva treba da opišete u email porukama … kako proizvodi rade, prednosti i nedostatke korištenja proizvoda.

To je suštinska razlika između affiliate marketara i klasičnog trgovca. Kao affiliate marketar, vi ne preporučujete samo proizvod već i testirate proizvod.

Hajde da pogledajmo neke od prednosti e-mail marketinga za affiliate marketare.

Prednosti email marketinga za affiliate marketere

Lako za pokretanje

Da biste pokrenuli email marketing za affiliate marketere ne treba vam mnogo tehničkog znanja ili novca. Vrlo je lako započeti sa prekrasnim šablonima nekog od najboljih provajdera za e-mail marketing .

Mnogi od njih će ponuditi drag and drop editore koji čine vaš proces kreiranja kampanje ne samo lakim već i zabavnim.

Lako za mjerenje

Vaš uspeh i neuspeh je lako izmeriti. Lako možete da utvrdite gde grešite i uradite potrebne ispravke. Većina e-mail marketinga provajdera daće vam detaljnu analitiku koja će vam pomoći da pratite stope otvaranja mailova, kliktanja i konverzije. To će vam olakšati da odredite uspešnost kampanje i ukazaće vam  na potrebu za potrebnim prilagođavanjem.

Trenutni rezultat

E-mail marketing za affiliate marketare jedan je od najboljih načina za postizanje brzih rezultata. Uz dobro osmišljenu email kampanju, možete da generišete rezultate i prodaju u roku od 24 sata.

Niska cena

U poređenju sa drugim streamovima, email marketing je jedan od najjeftinijih. Ne uključuje troškove štampanja, reklamiranja na bilbordu, televizijskog oglašavanja.

Svakako treba da investirate u softver za email marketing ali ovaj trošak je manji od ulaganja u bilo koji drugi marketinški medij.

Visok povrat ulaganja

Kao i svaki drugi oblik poslovanja, affiliate marketing se odnosi na povrat ulaganja (return on investment – ROI). Email Marketing za affiliate marketare garantuje jedan od najvećih oblika povrata ulaganja kada je marketing u pitanju. Stručnjaci kažu da vraćanje nije manje od 35% vaše investicije.

Pa, hajde da saznamo kako možete da počnete sa email marketingom kao affiliate marketar.

Kako početi sa email marketingom za affiliate marketare

Novac je na listi
Da li je novac na listi?

“Novac je na listi” je fraza koja vam je verovatno poznata. Svakako vam treba kvalitetna email lista ali nažalost, novca nema na listi. Novac je u odnosu izgrađenom poverenjem između vas i vaše liste. Email marketing za affiliate marketare nije širenje linkova već izgradnja odnosa.

Najvažnija stvar u email marketingu je izgradnja poverenja. Zato treba da razumete svoje klijente, ponudite im nešto vredno i ne da im šaljete mailove pune affiliate linkova svaki put.

Nekoliko bitnih saveta koji će vam pomoći da pokrenete uspešnu email kampanju kao affiliate marketar.

Uverite se da vaš email provajder prihvata affiliate linkove

Prvo proverite da li vaš email provajder dozvoljava affiliate linkove u vašim e-mailovima. Nažalost, mnogi provajderi usluga ne dozvoljavajui korištenje affiliate linkova zbog problema sa isporukom.

Ako ovo ne saznate, možete da izgubite ogromnu listu koju ste napravili. To vas može vratiti na početak posle meseci napornog rada. Pogledajte često postavljana pitanja kod svog potencijalnog email provajdera.

Pažljivo odaberite prave affiliate linkove za promociju

Vaš affiliate link je vaš dobitni tiket. Pažljivo odaberite affiliate link(ove) za promociju prateći pravila ispod.

  • Proverite da li ste odabrali profitabilan affiliate program. Procenite kampanju i uverite se da je vredna ulaganja vremena i novca.
  • Uverite se da je affiliate proizvod relevantan za vašu publiku. Proizvod ili usluge koje promovišete treba da budu relevantni za vašu publiku. U suprotnom, neće biti ni prodaje ni kupovine vaših proizvoda i usluga.
  • Odaberite aktuelan proizvod: Aktuelni proizvodi su proizvodi koji ostaju vredni duže vreme u vašoj niši. To će vam pomoći da izbegnete dodatna prepravljanja kasnije.

Dodajte olovni magnet (Lead Magnet)

E-mail marketing je izgradnja poverenja i odnosa. Rezultat toga je povećanje prodaje i provizija. Zato treba da dodate olovni magnet ili sadržaj koji će vam pomoći da izgradite svoju listu i poverenje.

Da se podsetimo, šta je olovni magnet?

Olovni magnet je odredišna stranica ili ponuda urađena tako da posetiocu vašeg sajta daje neku relevantnu vrednost u zamenu za njegove kontakt podatke (u najmanju ruku, e-adresu).

Iako možete da koristite svoj lead magnet za promovisanje vašeg affiliate proizvoda, njegova glavna suština je da napravite vašu email listu. Zato vaš lead magnet treba graditi na kvalitetnom sadržaju i slobodno ponudite ljudima na listi dodatno znanje o vašoj temi.

Dodajte affiliate linkove u svoje e-mailove

Dodavanje affiliate linkova u neke od vaših e-mailova je važno. Ako imate postojeću email listu, pogledajte neke mailove sa najvećim procentom klikanja i dodajte važne affiliate linkove. Iako možete da promenite postojeće e-mailove, takođe možete da uradite nove mailove i da ih dodate u postojeću kampanju.

Pratite svoju Affiliate email marketing kampanju

Kada izgradite i pokrenete svoju email marketinšku kampanju, sledeći korak je praćenje kampanje. Praćenje kampanje vam pomaže da održavate email listu i da osigurate najveći povrat ulaganja.

Praćenje interakcije vaših pretplatnika sa vašom e-poštom pomoći će vam da poboljšate kampanju gde je to potrebno.

Email Marketing za affiliate marketare – reč dve na kraju

Pokrenuti email marketing za affiliate marketare nije tako teško kao što izgleda. Primena najboljih praksi korišćenjem potrebnih alata pomoći će vam da najbolje iskoristite svoju email listu. Toplo preporučujem da počnete sa nekom besplatnom platformom za e-mail marketing.  Sendstead je besplatna platforma za e-mail marketing dizajnirana za digitalne marketinške stručnjake.

Kasnije, dok nastavljate da gradite svoj posao, možete da pređete na druge mnogo robusnije planove.

Originally posted 2023-03-23 19:27:19.

https://i0.wp.com/zarada.nanetu.rs/blog/wp-content/uploads/email-marketing-za-affiliate-marketare.jpg?fit=660%2C990&ssl=1https://i0.wp.com/zarada.nanetu.rs/blog/wp-content/uploads/email-marketing-za-affiliate-marketare.jpg?fit=64%2C96&ssl=1Zarada na NetuEmail marketingbesplatni email marketing,e-mail marketing za affiliate marketare,email marketing strategije,kako napraviti email newsletter,najbolji email marketing,platforme za email marketing,saveti za email marketing
Email Marketing za affiliate marketareZbog više načuna pasivne zarade, affiliate marketing ima najveći potencijal za stvaranje prihoda. Ali ako želite da ostvarite održiv prihod, treba da vaša ciljna publika ostane dugotrajno angažovana. Email marketing za affiliate marketere ostaje jedan od najboljih načina da se to postigne.Ali pre nego što...