Coinbase-digitalni novčanik
52 profitabilne ideje za blogove koje zarađuju novac u 2023.
52 profitabilne ideje za blogove koje zarađuju novac u 2024.

Dakle, želite da pokrenete blog , ali niste sigurni o čemu da pišete u njemu? Kako da pronađete ideje za nišu bloga koje zarađuju novac i koje vam omogućavaju da postanete uspešan internet preduzetnik?

Ali pre nego što krenemo redom, želim da vas obavestim da

u duhu potpune transparentnosti, ovaj post “52 profitabilne ideje za blogove koje zarađuju novac”  sadrži affiliate linkove. To znači da ako obavite registraciju ili kupovinu sa ovih linkova, možda ću dobiti malu proviziju bez dodatnih troškova za vas.

Mogu dobiti proviziju od bilo koje kompanije, ali preporučujem samo proizvode/usluge koje koristim i zaista verujem da će dati vrednost mojim čitaocima. Hvala vam što me podržavate!

Možete pročitati moju punu affiliate izjavu ovde .

Kako mogu zaraditi novac sa svojim blogom 2024

SADRŽAJ

Bez obzira na to koliko iskustva imate, izbor savršene blog niše može da bude težak. Tražite odgovore na bezbroj pitanja, kao:

  • Koja je najprofitabilnija blog niša?
  • Kako mogu zaraditi novac sa svojim blogom 2024?
  • Kako da izaberem savršeno ime za svoj blog?
  • Koje su najpopularnije teme bloga u 2024.
  • O čemu da pišem blog da zainteresuje čitaoce?

Ovo su sve pitanja o kojima treba da razmislite! Zapamtite: svaki uspešan bloger počeo je bez  ičega.

Ako tek počinjete sa bloganjem, verovatno ste čuli savete:

  • Treba da budete strastveni prema temi svog bloga.
  • Morate se postaviti kao stručnjak u oblasti koju volite.

I dok vam ove stvari same po sebi ne mogu naštetiti, one nisu baš potpuno tačne.

Jer, postoji mnogo sjajnih ideja za blogove koje vam omogućavaju da zaradite novac čak i ako niste previše strastveni prema njima.

Kada sam započeo svoj prvi blog, nisam imao pojma šta radim. Ali bio sam siguran da je moja niša na blogu skoro savršena. (Što se pokazalo tačnim!)

U stvari, pouzdano znam da možete zaraditi novac u gotovo svakoj niši bloga koju odaberete.

Naravno, neke niše je lakše unovčiti od drugih. Ali uopšteno govoreći, svaka niša u kojoj možete da pronađete i rešite problem sa kojim se vaši čitaoci susreću će odgovarati.

Dakle, profitabilnost je više u pronalaženju popularne teme bloga, a ne one za koju ste strastveni.

Uz to rečeno, u ovom postu ću podeliti sa vama čak 52 profitabilne ideje o temama bloga sa kojima možete zaraditi novac i to odmah!

Hajde odmah da krenemo!

Kako da pronađem savršenu blog nišu u 2024?

blog nisa
blog nisa

Ako niste sasvim sigurni o čemu biste pisali blog, ne brinite. Tu sam da vam pomognem!

Znam da želite da napravite uspešan, profitabilan blog od nule.

Ali ne želite da donosite pogrešne odluke na početku kada tek počinjete da postavljate svoj blog.

Verujte mi, čak i mala greška u tehničkoj postavci vašeg bloga mogla bi vas koštati stotine sati neprospavanih noći u budućnosti.

Želja da pokrenete blog je jedna stvar. Ali znati o čemu blogati je nešto drugo.

A sad, prijatelju, pređimo na posao!

Više od 50 profitabilnih ideja sa kojima možete da pokrenete blog 2024. godine

Tačnije, 52 profitabilne ideje za blogove koje zarađuju novac!

Ako želite da unovčite svoj blog, morate da privučete ciljani promet sa visokim stepenom konverzije na svoje članke i drugi sadržaj.

Zato, prvo saznajte ko je ciljna publika vašeg bloga .

Ako ste novi u blogovanju, apsolutno morate da razumete šta vaši potencijalni čitaoci žele i šta im treba od vas.

Kada to učinite, stvaranje vrednog sadržaja za njih će vam postati mnogo lakše. Tako ćete zaraditi više novca uz manje truda.

U redu, hajde da počnemo!

Evo više od 50 sjajnih, profitabilnih ideja sa kojima možete da pokrenete blog i zaradite novac na internetu:

12 ideja za hobi blog 

12 ideja za hobi blog 

Tehnologija

Pišite o najnovijim spravama, novim tehnologijama, savetima i trikovima za njihovo korištenje.

Programiranje i web razvoj

Pomozite svojim čitaocima da nauče programiranje kako bi mogli da započnu nov posao u IT industriji. Pišite o temama kao što su:

  • Kako napraviti web stranicu?
  • Kako da kreirate mobilnu aplikaciju za prodaju na App Storeu?
  • Kako da naučite kodiranje?
  • Kako postati freelance web developer?

Vrtlarstvo

Postoji mnoštvo različitih oblasti na koje se možete fokusirati: urbano baštovanstvo, gajenje cveća, organsko baštovanstvo, gajenje povrća, itd.

Psi, mačke, kućni ljubimci

Pokrenite blog o kućnim ljubimcima. Pišite kako ih negovati, kako ih hraniti, zdravlje kućnih ljubimaca …

Lov i ribolov

Veoma unosni su blogovi o lovu i ribolovu. Na blogu o lovu pišite o odeći i obući za lov, o oružju, municiji i optičkim uređajima. Ako pokrećete blog o ribolovu pišite o ribolovačkoj opremi, štapovima, mašinicama, o strunama, udicama i plovcima, mamcima …

Fotografija

Možete da napišete savete za fotografisanje i da napišete koristan vodič za početnike za snimanje prekrasnih fotografija. Ako želite, možete se fokusirati na portret, prirodu ili fotografiju proizvoda, na primer.

Moda

Ako ste zaljubljenik(ca) u modu onda je ovo prava vrsta bloga za vas. Blogujte o modnim trendovima i steknite ime u modnoj blogosferi. Kada se strast i rad spoje, rezultati ne mogu da izostanu. Jednom kada započnete svoj modni blog, verovatno je da će on srasti sa vama i postati deo vašeg životnog stila.

Šminka

Napišite blog i kreirajte YouTube videozapise sa tutorijalima za šminkanje. Preporučujem da koristite ovu  besplatnu ekstenziju za Firefox kako bi vaši videozapisi bili rangirani na YouTube-u. Mnogi šminkerski gurui već postaju viralni na internetu sa milionima pratilaca i vlastitim brendovima šminke. Samo treba da dodate sopstvenu aromu supi a možete i to.

Fitnes

Svi pasionirani obožavaoci fitnesa se sigurno obraduju kada mogu bilo gde da pročitaju neke savete u vezi vežbanja, ishrane i svega što ima veze sa zdravim načinom života. Ako ste jedan od njih evo vam ideje da pokrenete blog i pišete o ovim temama.

Samoodbrana i borilačke veštine

Borilačke veštine su postale važan deo života mnogih ljudi, kako odraslih, tako i dece. Mališani, treniranjem ovih vrsta sportova, uče disciplinu i fokus, a odrasli su od borilačke veštine za koju su se odlučili napravili ceo životni stil! I mladima i starijima treba blog za okupljanje i čitanje o ishrani, treninzima, razmim savetima.

Dizajn enterijera

Pišite zanimljive teme vezane za dizajn enterijera,  objavite najrelevantnije vesti iz područja dizajna enterijera, najzanimljivije projekte sa domaće i regionalne arhitektonske scene ali i zanimljive primere iz celog sveta. Kako odabrati paletu boja u dizajnu enterijera? Osvetljene (rasveta) u enterijeru . Biljke u dizajnu enterijera itd.

Ples

Ples je drustvena aktivnost, prisutna u celom svetu. To je jezik koji ne poznaje granice, on pokretima izrazava emocije. Pokret je emocija, pokret je snaga i zivot.

Pišite o plesnim formama: balet, savremeni ples, drustveni plesovi, orijentalni plesovi. Pišite o latino-američkim plesovima: Rumba, samba, salsa, bakata, ća ća ća. Opišite klasične plesove: bečki i engleski valcer, fokstrot, tango, rokenrol …

6 ideja za blog o hrani i kuvanju  

Vina i šampanjac

Ako znate puno o vinima, podelite tu strast sa svetom. Pišite o vrstama vina, vinskim bocama, vinskim sirevima, o vinu i cimetu itd.

Kuvanje

Odaberite nišu i pomozite svojim čitateljima jednostavnim, ali ukusnim receptima. Šta kažete na pisanje bloga o 30-minutnim obrocima ili pristupačnom kuvanju za porodice, na primer?

Domaća jela

Svi volimo ukusna domaća jela, zar ne? Postoji nešto u tradicionalnoj kuhinji što nam greje dušu i čini da se osećamo dobro.

Podelite svoje porodične recepte, sakupite ih da biste objavili brendiran kuvar koji možete i povoljno prodavati !

Zdrava hrana, super hrana

Kako kuvati i jesti da ostanete zdravi? Na koju sezonsku hranu bi se vaši čitaoci trebali fokusirati u svakom mesecu u godini?

Recepti

Prikupite najbolje recepte koje možete pronaći za određenu nišu. Zatim skuvajte ta jela i napišite kratke postove o njima. Možete dodati i fotografije jela.

Blogovi o receptima su trenutno ogroman potencijal, pogotovo ako planirate da te recepte klasifikujete po kategorijama ili napravite svoju prodajnu stranicu.  Za vas, veoma povoljno,  posebnu prodajnu stranicu uradiće SAJT ZA ČAS-izrada sajtova.

Veganstvo i ishrana na biljnoj bazi

Kako postati vegan korak po korak? Podelite svoje savete i omiljene recepte sa svojim čitaocima!

Šta vaši čitaoci treba da urade kada ponovo počnu da žude za nečim neveganskim?

7 ideja za sportske blogove   

Lični trener

Ovo bi trebao da bude najjači magnet za promet za vaš blog. Ako znate i možete da pišete o savetima za vežbanje i ponudite planove vežbanja i obroka, mogli biste da postanete veliko ime na internetu. Pišite o fitnes savetima za zaposlene ljude!

Biciklizam i brdski biciklizam

Kako se brinuti o svom biciklu? Na šta obratiti pažnju prilikom kupovine? Pišite o najboljim biciklističkim putovanjima u vašem regonu ili pretvorite to u blog o putovanjima na dva točka!

Trčanje i maratoni

Trčanje je jedan od najpopularnijih oblika vežbanja sa ogromnim globalnim potencijalom čitalaca. Pišite o savetima i tehnikama trčanja, sezonskim treninzima za leto i zimu, treninzima za maratone, opremi za trčanje itd.

Planinarenje

Pišite o urbanom planinarenju, savetima za jednodnevne izlete u vašem regionu, izazovima planinarenja ili rutama hodočašća.

Gubitak težine

Dijeta i mršavljenje je beskrajan izvor ideja za blogove! To je jedna od najpopularnijih niša kada je u pitanju pokretanje bloga za zaradu.

Joga

Ova niša ima nevjerovatan potencijal za zarađivanje novca bloganjem . Ako ste certificirani instruktor joge, napravite seriju članaka i objavite ih kao e-knjigu.

Ekstremni sportovi

Padobranstvo, base jumping, bilo šta! Ovu nišu bloga lako je pretvoriti u blog o putovanjima ako obiđete svet u potrazi za sledećom dozom  adrenalina.

4 ideje za blog na društvenim mrežama  

Vodiči za početnike

Pišite o osnovama društvenih mreža. Kako da počnete korišćenje i kako ih maksimalno iskoristiti?

Marketing na društvenim mrežama

Znate li koristiti društvene mreže za online marketing? Odlično!

Pokrenite blog i podelite svoje omiljene savete i strategije za dobijanje pratilaca na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Pinterestu.

Instagram slavne ličnosti

Kako postati slavna ličnost na društvenim mrežama na Instagramu? Ja o tome neznam mnogo ali možda vi znate pa evo vam prilike…

Ovladavanje društvenom mrežom

Kako unaprediti svoje poslovanje na društvenim mrežama?

8 ideja za blog o kući i porodici  

Ekološki prihvatljive kuće

Pišite o tome kako bilo koji stan ili kuću pretvoriti u ekološki prihvatljiv, zeleni dom. Takođe, možete pisati blog o tome kako vaša porodica vodi računa o životnoj sredini kod kuće u vašem svakodnevnom životu.

Kuća i vrt

Napišite korisne postove sa uputstvima i savetima kako negovati kuću ili vrt. Renoviranje, rekonstrukcija, održavanje – lista se može nastaviti!

Porodični odmor

Gde da idete sa porodicom za odmor? Kako maksimalno iskoristiti praznični budžet i uštedeti nešto para? Ovo je odlična niša jer se može reklamirati od kamperske opreme do apartmana ili celih aranžmana.

Hobiji za celu porodicu

Šta da radite i gde da idete zajedno sa celom porodicom?

Trudnoća i roditeljstvo

Napišite seriju blog postova o trudnoći! Svaka majka i otac imaju gomilu pitanja na koja su im potrebni odgovori u ovom periodu.

Roditeljstvo i briga o deci

Svakom roditelju s vremena na vreme treba pomoć oko svoje dece. Rešite njihove roditeljske probleme pomoću korisnih članaka na svom blogu. Kako postati cool mama ili cool tata? Kako se nositi sa besom u supermarketu?

Ušteda novca

Kako uštedeti novac? Pišite kako se može uštedeti novac kada kupujemo namirnice ili odeću. Analizirajte mesečne troškove. Napravite plan štednje. Izbegavajte plaćanje previsokih provizija kada plaćate mesečne račune itd…

Studiranje i obrazovanje od kuće

Pokrenite blog o različitim opcijama za školu ili fakultet. Kako napisati savršenu prijavu za fakultet? Kako finansirati fakultetsku diplomu vašeg deteta?

Podelite svoje znanje i iskustvo o školovanju od kuće. Kako se to radi? Ko to može? Odakle početi?

3 ideje za blog o putovanjima   

ideje za blog o putovanjima   
Ideje za blog o putovanjima   

Opći saveti za putovanja

Opišite koji su to saveti za putovanja važna za organizaciju i realizaciju puta. Olakšajte drugima procedure pre i tokom putovanja uz dobre savete! Podelite svoje savete i trikove za putovanja. Kako se pripremiti za letovanje, efikasno pakovanje, kako pronaći jeftin rent a car? itd.

Kulturne razlike i saveti

Podelite ono što ste naučili o običajima i pravilnom ponašanju u drugoj kulturi. Ovo je sjajna niša za pomoć iseljenicima i putnicima da poštuju lokalne običaje.

Gradski vodič

Istražite svoj grad i njegovu okolinu. Preporučite neobična mesta za posetu. Odlična niša za blog o jeftinim putovanjima.

6 ideja za blog o zdravlju   

Dijeta

Ovo je jedna od najprofitabilnijih blog niša. Uvek postoji nova trendi dijeta na koju se možete fokusirati – samo treba da započnete svoj blog što pre da biste nadmašili konkurenciju!

Ishrana i suplementi

Svi znamo da treba da jedemo bolju hranu – ali zašto je to tako teško? Pomozite svojim čitaocima da ostvare svoje ciljeve i nahranite njihova tela zdravom hranom!

Meditacija

Podelite svoje iskustvo i savete za postizanje čistog stanja uma uz meditaciju. Omogućite vođene meditacije na početnom nivou kako biste privukli nove čitaoce i tako povećali svoju publiku.

Biljni lekovi

Naučite ciljnu publiku svog bloga kako mogu da imaju korist od onoga što nam priroda nudi.

Nega kože

Postoji mnogo tema o zdravlju kože o kojima možete pisati. Evo samo nekoliko podtema koje će vas inspirirati:

  • Tretmani akni
  • Nega protiv starenja kože
  • Saveti za negu osetljive kože
  • Nega za muškarce
  • Prirodna kozmetika

Tradicionalna medicina

Alternativni medicinski tretmani postaju sve popularniji. Tradicionalna kineska medicina (TCM), akupunktura – lista je duga!

3 ideje za zabavni blog       

Filmovi

Pregledajte filmove, kreirajte liste sa najboljim filmovima za svaki žanr.

TV emisije

Slično filmovima – ocenite i pregledajte TV emisije! Ako koristite Netflix ili Amazon Prime Video, možete se fokusirati na jedan streaming servis i oceniti najnovije emisije, na primer.

Smešni video snimci o mačkama

Pronađite najsmešnije videozapise na internetu i učinite ih viralnim. Privucite dovoljno posetioca i zaradite novac oglasima na svom blogu .

3 ideje za blog o igricama  

Tutorijali za video igre za početnike

Pomozite drugima da više uživaju u njihovim igrama!

Najbolje prakse za strateške igre

Ima toliko toga što se može naučiti o naprednoj strateškoj igri kao što je Civilization ili Cities: Skylines . Napišite blog ili pokrenite YouTube kanal – ili oboje!

Igre na otvorenom

Izvedite svoje čitaoce u prirodu! Napišite članak o 50 različitih igara na otvorenom za decu i objavite kolekciju kao e-knjigu. Prodajte školama sa popustom!

Završne misli: 52 profitabilne ideje za blogove koji zarađuju novac u 2024

Ovu listu sa profitabilnim idejama za blogove mogao bih da nastavim u nedogled, verujte mi! Nadam se da ste ovde pronašli nekoliko korisnih ideja i inspiracije za svoj blog.

Zbog pandemije COVID-a, ljudi provode više vremena na mreži, tražeći korisne savete i resurse. Zašto ne zadovoljiti njihove potrebe i pokrenuti uspešan blog upravo sada?

O kojim temama bloga želite da pišete? Javite mi u komentarima ispod!

Suština je da o čemu god želite da pišete na blogu, možete unovčiti bilo koju temu sve dok ima dovoljno čitalaca do kojih možete doći. Na kraju krajeva, monetizacija vašeg bloga znači da imate zajednički interes sa svojim čitaocima.

Zato, pobrinite se da odaberete temu koja može da generiše dovoljno prometa . Nakon toga, sve je u pronalaženju vlastite inspiracije i motivacije da o tome pišete godinama koje dolaze. 

Sve dok pišete blog postove o kojima vaša publika želi da čita, spremni ste za uspeh!

Sada kada ste pronašli neke dobre ideje o tome o čemu možete blogati, vreme je da odmah započnete svoj blog!

PS – Ako vam se svideo ovaj post o profitabilnim idejama za blogove, obavezno mi pišite u komentarima ispod! Imate na umu još jednu profitabilnu ideju za blog? Slobodno je podelite ovde, volio bih da čujem vaše mišljenje!

Originally posted 2023-01-01 15:27:35.

https://i0.wp.com/zarada.nanetu.rs/blog/wp-content/uploads/52-ideje-za-blogove-koji-zaradjuju.jpg?fit=660%2C990&ssl=1https://i0.wp.com/zarada.nanetu.rs/blog/wp-content/uploads/52-ideje-za-blogove-koji-zaradjuju.jpg?fit=64%2C96&ssl=1Zarada na NetuOnline zarada 2024.WordPress za početnikeblogovi koji zaradjuju 2024,kako zaraditi 2024,kako zaraditi novac od kuce,kako zaraditi preko interneta,online poslovi za studente,online zarada od kuce,posao od kuce,WordPress za početnike,zarada na internetu 2024
52 profitabilne ideje za blogove koje zarađuju novac u 2024.Dakle, želite da pokrenete blog , ali niste sigurni o čemu da pišete u njemu? Kako da pronađete ideje za nišu bloga koje zarađuju novac i koje vam omogućavaju da postanete uspešan internet preduzetnik?Ali pre nego što krenemo redom, želim...