5 SEO faktora

SEO GOOGLE

Najveći izazovi internet marketinga danas su trendovi koji menjaju SEM (Search Engine Marketing). Danas je mnogo teže dostići visoku poziciju na pretraživacima nego pre nekoliko godina. Kao ilustracija toga navešcu podatak da danas Google indexira mnogo veći broj strana (oko trilon) nego što je to bio slučaj pre nekoliko godina, što samo znači da je konkurencija mnogo veća. Drugi trend je da više od 68% onih koji pretražuju sajtove pretražuju samo prvu stranu rezultata pretrage. To postavlja zadatak vlasnicima sajta da im se web prezentacija nade u prvih pet rezultata pretrage što je jako teško postici pored toliko velike konkurencije.

Ključne reči

Ključne reči su vrlo bitne u smislu da morate pronaći najmanje 10 ključnih reči koje se najuže odnose na saržaj vašeg sajta, delatnost kojom se vaša firma bavi, uslugama koje pružate. Cilj je da se tim originalnim ključnim rečima koje na jedinstven način opisuju vašu delatnost privuče što veći broj posetilaca na vaš sajt.

SEO optimizacija

Gustina ključnih reči

Sledeci faktor se odnosi na prisutnost ključnih reči na svim stranama sajta. Potrebno je da postoji velika gustina relevantnih ključnih reči na svim stranama vašeg sajta u odnosu na konkurenciju. Ako bismo hteli da se takmičimo sa Amazonom sigurno bi trebalo preko milion optimizovanih stranica sadržaja na sajtu. Ali ako govorimo o nekom B2B sajtu onda je potrebno nekoliko stotina optimizovanih stranica sadržaja ukoliko želimo da se naš sajt nade u vrhu pretrage.

Meta sadržaj

Meta sadržaj je u stvari kod koji je napisan za svaku od strana vašeg sajta i nije vidljiv za razliku od teksta koji se pojavljuje na web sajtu. Putem ovih meta tagova Google čita vaš sajt i rangira ga. Ovde su dve stvari jako bitne: naslov strane i meta sadržaj što predstavlja opis koji Google postavlja na strane pretrage o vašem sajtu i koji je vidljiv za one koji pretražuju web. Ova dva faktora su od ključne važnosti za postizanje dobre pozicije u pretrazi.

Na ovom linku možete pogledati gde se nalazi Meta sadržaj na Google rezultatima pretrage.

Ključne reči deo URL

Sledeći faktor se odnosi na postavljanje ključnih reči u URL vašeg sajta. Ukoliko vaš domen sadži neku bitnu ključnu reč onda imate veliku prednost u odnosu na konkurente i naravno, veću mogućnost da se rangirate na višoj poziciji u pretrazi.

Inbound – dolazeći linkovi

Poslednji faktor su dolazeci (inbound) linkovi ka vašem sajtu. Misli se na linkove sa jako posećenih sajtova koji su relevantni i povezani sa vašim sadržajem. Takodje su jako bitni i unutrašnji linkovi, a misli se na grupisanje ključnih reči koje se tiču sličnog sadržaja na vašem sajtu.

Svi ovi faktori kombinovani i primenjeni mogu dati rezultate, ne odmah, ali u odredenom vremenskom periodu da. Zbog toga treba biti konzistentan u primeni ovih saveta a rezultati ce sigurno doći.

Zarada na NetuSEOoptimizacija za Google,optimizacija za pretraživače,seo,zarada na netu
5 SEO faktora Najveći izazovi internet marketinga danas su trendovi koji menjaju SEM (Search Engine Marketing). Danas je mnogo teže dostići visoku poziciju na pretraživacima nego pre nekoliko godina. Kao ilustracija toga navešcu podatak da danas Google indexira mnogo veći broj strana (oko trilon) nego što je to bio slučaj pre nekoliko...