Coinbase-digitalni novčanik

10 najboljih internet alata da se vidite na internetu

Budimo iskreni: svako od nas ima otvoren nalog na društvenim mrežama. Bez obzira da li je to Twitter, Facebook, Instagram itd, svi ih imamo i redovno ih koristimo. Društvene mreže su se u praksi pokazale kao odlični kanali za promociju i reklamiranje prozvoda i usluga. To je glavni razlog za održavanje ličnog ili profesionalnog profila na društvenim mrežama.  Društvene mreže su postale apsolutno neophodne za svaki posao koji želi da bude uspešan.

Internet alati za poboljšanje poslovanja na netu
Internet alati za poboljšanje poslovanja na netu

U ovom postu pomenućemo neke društvene mreže, alate i platforme koje vam mogu pomoći da se Vi, Vaš posao ili sajt bolje vidite na netu.

Facebook

Ne zavaravajmo se, Facebook je najveća društvena mreža sa preko 2 milijarde korisnika. Veliki broj korisnika interneta ima svoj Facebook profil. Mnogi na internetu  koriste samo Facebook. Kako god okrenete skoro ga je nemoguće izbeći.

Twitter

Twitter je sličan Fejsbuk-u, ali nema slika. Ova društvena mreža je sve popularnija iz godine u godinu. Pišu se samo statusi. Tvitovi su tekstualni unosi ne duži od 280 karaktera. (do novembra 2017 limit je bio 140 karaktera) Unosi se objavljuju na korisnikovom profilu i isporučuju drugim korisnicima koji su se prijavili da ih dobijaju. Danas se Twitter internet marketing smatra marketingom budućnosti.

Instagram

Iako postoji od 2010. God. tek  2012. godine Instagram se prvi put spominje kao drustvena mreza.  Aplikacija Instagram uglavnom se koristi telefonom, i to je originalno servis za preradu fotografija, ali je u junu 2013. uvedeno i objavljivanje video-snimaka. Dužina okaćenih snimaka je 1 minut

Pre objavljivanja fotografija, korisnik može da ih promeni uz određene filtere. Ti filteri menjaju boju fotografija, određeni dodaju ramove fotografiji itd.sa različitim filterima. Instagram koristi preko 100 miliona ljudi iz čitavog sveta.

Flickr

Odlična društvena mreža na kojoj možete objavljivati svoje fotografije i video zapise. Korisnici mogu komentarisati vaše fotke a možete se i povezati sa drugim korisnicima i slično. Za sve vaše fotografije možete da napišete sve detalje o toj fotografiji. Ako imate potrebu da svoje fotografije negde jednostavno objavite a da budu lako vidljive svima, Flickr je pravo mesto za vas.

Pinterest

Još jedna društvena mreža na kojoj možete da objavljujete fotografije. Najjednostavnije objašnjeno izgleda kao neka tabla na koju kačite svoje fotke ili zanimljive grafike. Te fotografije mogu biti tematski povezane (cveće, kuća, moda, automobili i sl.). Pratite na njemu ljude koji su vam zanimljivi i čije vam se objave sviđaju. Na Pinterestu slobodno možete objavljivati linkove koji direktno vode prema vašem web sajtu ukoliko ga imate. Tako povećavate broj poseta što je upravo jedan od najvećih razloga zbog kog mnogi otvaraju Pinterest profil.

Canva

Canva je besplatan alat za vizuelno uređivanje ili grafički dizajn …. Za društvene mreže. koji je lak za upotrebu i može vam pomoći da uklonite svoje profile na društvenim mrežama, mijenjajući veličinu svog logotipa i slika kako biste na odgovarajući način radili na svakoj platformi.

Jednom kada uspostavite svoje profile, Canva vam može nastaviti pomagati u stvaranju slika savršene veličine. Imaju razne predloške dizajnirane za rad na gotovo bilo kojoj platformi društvenih medija. Trebate li kreirati LinkedIn baner? Postoji predložak za to. Šta kažete na oglas Facebook aplikacije? Pokrili su te. Grafika na Pinterestu? Da, i za to imaju obrazac.

Youtube i Vimeo

Obe platforme su za obajvljivanje vaših video klipova. Youtube sigurno već uveliko poznajete. YouTube je drugi po veličini pretraživač na svetu (odmah iza matične kompanije Google), što znači da je ujedno i jedna od apsolutno najboljih platformi za predstavljanje sadržaja i promociju vašeg sajta, bloga itd.  Vimeo takođe nije nepoznat. Oba su prilično jednostavna za korištenje i besplatna. Youtube u besplatnoj verziji omogućava video snimke dužine do 15 minuta ali prikazuje reklame. Svoj Youtube kanal možete koristiti za posao, za sve ono što ne možete napisati ili predstaviti slikom. Svaki mobilni telefon sada može snimiti video koji možete prebaciti na internet i okačiti na Youtube ili Vimeo. Vimeo vas  u besplatnoj verziji ograničava na 500 MB skladištenja nedeljno i 25 GB godišnje. Vimeo je svakim danom sve popularnija društvena mreža i kod nas. Ukoliko imate svoj Youtube kanal, možete ga iskoristiti, postati uspešan Youtuber i napraviti profitabilan biznis.

Linkedin

Linkedin platforma namenjena za poslovno umrežavanje potencijalnih poslodavaca sa zaposlenima. Danas broji više od 225 miliona korisnika. Linkedin služi da  predstavite svoju profesiju, postavite svoju biografiju (CV) i predstavite sebe u profesionalnom smislu, šta radite, gde radite, šta znate da radite i sl. Linkedin treba shvatiti kao online CV i mesto na kojem predstavljate sebe u najboljem svetlu, kao da ste recimo na razgovoru za posao.

Blogger i WordPress

Ovo su dve besplatne platforme za pisanje bloga koje možete koristiti čak i sa svojom internet adresom. Ako nju nemate vaša adresa će biti naslov.blogspot.com ili naslov.wordpess.com. Ništa strašno, opet za početak super način da sebe testirate i vežbate kao blogera. To je ipak samo za početnike. Za ozbiljan blog i blogovanje preporučujem wordpress.org platformu. Koristi se za uređivanje sadržaja na preko 60 miliona web sajtova. Za čuvanje vašeg bloga ili sajta treba vam hosting.

Hosting

Ima mnogo pružalaca usluga hostovanja sajtova. Ne ulazeći ovde dublje u analizu i opise preporučujem domaće hosting kompanije … podršku imate 24 sata. Ako uzmemo u obzir odnos cene i kvaliteta kao i broja sajtova koje možete hostovati, najpovoljniji hosting u Srbiji je  Eunet Hosting. Eunet Hosting u svom najmanjem paketu koji košta samo 3700 din godišnje omogućuje da imate čak pet web sajtova.

Dakle, ako želite:

1. Pisati svoj blog – tu su wordpress.com, blogger.com, i najbolje wordpress.org (Ako vam je potrebna pomoć, pogledajte ponudu na Sajt Za Čas – izrada bloga).

2. Predstaviti svoje fotografije -­ Flickr, Instagram­

3. Predstaviti svoj video sadržaj  – Youtube, Vimeo­

4. Postaviti sebe – Linkedin

Pogledaj i ove tekstove:

• Šta je referral?”

• PTC sajtovi-zarada klikom (detaljno)

• Safelist marketing DETALJNO

Originally posted 2021-04-22 11:47:20.

https://i0.wp.com/zarada.nanetu.rs/blog/wp-content/uploads/2021/04/alati-za-poboljsanje-poslovanja-na-netu.png?fit=600%2C300&ssl=1https://i0.wp.com/zarada.nanetu.rs/blog/wp-content/uploads/2021/04/alati-za-poboljsanje-poslovanja-na-netu.png?fit=128%2C85&ssl=1Zarada na NetuWeb Trafficinternet zarada 2022,kako zaraditi novac od kuce,kako zaraditi online,kako zaraditi preko interneta,online zarada od kuce,posao od kuce,zarada na internetu
10 najboljih internet alata da se vidite na internetuBudimo iskreni: svako od nas ima otvoren nalog na društvenim mrežama. Bez obzira da li je to Twitter, Facebook, Instagram itd, svi ih imamo i redovno ih koristimo. Društvene mreže su se u praksi pokazale kao odlični kanali za promociju i...