Affiliate marketing - kako zarađivati na internetu

Sigurno ste dosta puta na internetu čuli za pojam affiliate (čita se afiliet) program pomoću kojeg možete da zaradite.

Affiliate marketing - kako zarađivati na internetu

 

Affiliate marketing je prava prilika za zaradu na internetu radeći iz svoje kuće. Postoji vrlo malo radnih mesta u životu koja sa tako malo truda mogu zaraditi takve velike svote novca. Medjutim, kao što je slučaj s većinom radnih mesta, što se više trudite i radite, više ćete zauzvrat i zaraditi.

Affiliate može biti veoma koristan za Vas pa pažljivo pročitajte ovaj tekst jer možete dosta korisnih stvari da naučite pa da se i vi što pre uključite u ovaj savremeni vid poslovanja .

1. Šta je to Affiliate program

2. Kako funkcioniše Affiliate Program?

3. Kako iskoristiti Affiliate na najbolji način

4. Koje su prednosti affiliate programa

Affiliate marketing u osnovi znači reklamiranje i prodaju tudjih proizvoda i zaradu provizije za sve prodaje sa vašom preporukom.

affiliate zarada na netu

1. Šta je to affiliate marketing?

  Affiliate znači partner i to partner u prodaji, stoga dolazimo da zaključka da je affiliate program mreža partnera odnosno mreža prodavaca, a samim tim da je to internet trgovina u kojoj ste vi šef.

2. Kako funkcioniše Affiliate marketing?

Affiliate program funkcioniše isto kao svaka druga prodavnica. Da bi ste postali trgovac morate imati tudju robu koju prodajete, dakle morate postati preprodavac. Preprodavac postajete jednostavnim upisom u affiliate program. Kada se prvi put prijavite za neki affiliate program dobićete link koji sadrži svoj lični jedinstveni broj ili affiliate ID. Kao svaki trgovac vi dobijete odredeni procenat rabata (popusta) na pojedini proizvod i taj procenat je vaša zarada . Dakle kada neko (preko vašeg affiliate linka) kupi određeni proizvod on plati punu cenu a vi dobijate procenat zarade (svoj rabat) i tako zaradujete. Uobičajeni procenti zarade su između 20% i 75%, ali je oko 50% najcesće.

3. Kako iskoristiti Affiliate marketing na najbolji način

Najbolji efekat affiliate programa se postiže dobrom reklamom i masovnošcu. Svaka trgovina koja želi opstati na tržištu mora da ima mušterije (kupce), zbog toga se plaćaju ogromni iznosi za reklamiranje na radiju, televiziji, novinama..... Kod affiliate poslovanja su to linkovi , baneri ,oglasi na online oglasnicima, video materijal i naravno klasični oblici plaćenih reklama kojima privlačite (usmeravate) kupce na vrata vaše prodavnice.

Vi se oglašavate sa svojim affiliate linkom i tako zapravo saljete ljude koji zele kupiti, na web stranice vlasnika proizvoda, od koga dobijate plaćenu proviziju za bilo koje prodaje koje su nastale preko Vaseg linka.

To je SUPER situacija za vas i vlasnika proizvoda, jer ste svi na dobitku. Vaša provizija je novac za vas a vlasnik proizvoda pravi više prodaje. Moram reći da vlasnik proizvoda dobija zapravo manje novca od prodaje, jer on i vas plaća. Procenat se uvek odbija od prodaje koju inače ne bi napravio bez Vas.

Jedna od dobrih stvari u affiliate marketingu je da ne morate imati svoj proizvod ili prodajnu stranu (salespage) itd i nemate veze sa eventualnim zahtevima klijenata, tehnicka podrška itd, jer to je posao za vlasnika proizvoda.

Sve što Vam treba kao saradniku su neke osnovne marketinške veštine, rad i želja da uspete isto kao i bilo koji drugi aspekt internet marketinga.

4. Koje su prednosti affiliate marketinga

4. Prednosti affiliate programa u odnosu na klasičnu prodaju su da vi kao prodavac (affiliate)

  • nemate troškove otvaranja svoje prodavnice, vaša prodavnica je beskraj interneta, dakle svaka osoba koja poseduje računar i internet je vaš potencijalni kupac
  • nemate troškove prevoza ili proizvodnje proizvoda koji prodajete
  • ne morate imati prostor za skladištenje robe koju još niste prodali
  • nemate gnjavažu sa reklamacijama, to rešava dobavljač
  • reklamiranje vašeg ducana ne morate plaćati
  • ne morate zapošljavati radnike da prodaju vašu robu
  • prodaju i reklamu obavljate iz svog doma sa dve jednostavne operacije " Copy " i " Paste "

Evo, rekli smo nešto o vašem poslu , imate trgovinu i proizvod, vreme je da pustite kupce u Vaš ducan i zaradite.

Odaberite NAJBOLJI affiliate program i počnite da zarađujete odmah!

Udimi kupovina i prodaja SOLO oglasa

Pozovite svoje prijatelje na Udimi i zaradite 15% od svih njihovih kupovina. Svi vaši referali će dobiti popust od 5 USD odmah nakon registracije.

Udimi solo ads - odlican afiliate program zarade

Portal za obuku Wealthy Affiliate

wealthyaffiliate.com - odlicna affiliate zarada

Izjava o odricanju odgovornosti za affiliate linkove

Ovaj blog sadrži affiliate linkove, što znači da ću dobiti proviziju ako odlučite kupiti kredite ili nadogradnju na bilo kojoj postavljenoj web lokaciji. Budite sigurni, ovo ni na koji način ne utiče na vašu kupovinu. Zaista cenim vašu podršku korištenjem mojih affiliate linkova!

Schedule

5.00 pm - 7.00 pm

Schedule

5.00 pm - 7.00 pm