Zarada Na Netu - Vas bukvar i vodic

Da bi napravili novce putem interneta morate malo novaca i potrositi - na edukaciju i ulaganjem u sebe!

Kako napraviti blog?

Šta je to blog? Blog je vrsta sajta na kojem je moguće često menjati, dopunjavati ili brisati sadržaj.

Image 03
Na pocetku je bitno da proverite koliko ste sposobni da napravite blog. Bitno je da imate dovoljno stručnosti da o odredenoj temi pišete, koliko toliko.
Zatim je bitno da želite da izložite drugima to znanje. Proverite sebe da li ste osoba kojoj nije problem da kaže šta misli i šta zna.

 

Faze izrade bloga:

  • Koncept
  • Registracija
  • Postavljanje
  • Ažuriranje
  • Promocija


Kod bloga je interes nekako indirektan. Čitalac sazna nešto korisno za sebe, stekne nekakvo mišljenje o blogeru, autoru, i na osnovu toga se sa njim upozna. Bloger svojim blogom predstavi sebe. Čitalac može steći utisak da je autor bloga stručan i angažovati ga za profesionalni angažman. Na primer, ja ciljam da ce neko od vas čitajuci ovo pomisliti: "Isplati mi se da angažujem autora ovog bloga da mi napravi web prezentaciju, nije skupo i sticem utisak da je strucan za ovu oblast. Ako zapocnem sam da pravim sebi sajt, posao mi nece biti efikasan."

Image 03

Drugi interes bi bio da postavite nekome reklamni baner na stranici sa strane (u sidebar-u) i to naplatite.


U prvoj fazi izrade bloga treba da osmislite bar prvi članak, koji treba da bude jedna celina za sebe. Naslov, tekst, fotografija ili video primer. Taj članak treba da bude koristan čitaocima. Čitalac mora steći utisak da ga sadržaj zanima i po mogućnosti da pročita još koji članak, možda da izlista sve postove.


Posle osmišljavanja koncepta, sledeca faza je registracija. Blog možete da postavite na vec postojeci vaš sajt, na registrovan domen, registrovan hosting. Softver možete skinuti sa sajtova drupal , wordpress (besplatno) ili od firmi koje prave blog softver i naplacuju. Ja sam oprobao dve navedene firme i preoprucujem ih, a nemam iskustvo sa firmama koje su nudile da naplate program. Prednost specijalnog softwera za vas je što bi bio prilagoden vašim željama. Ako imate unosan posao angažujete programera da vam postavi blog.

Moji prijatelji to rade veoma povoljno .... za par hiljada dinara zakupe Vam host i domen i postave i aktiviraju Vaš wordpress sajt ..... na Vama je sada samo da unosite materijal. Pogledajte Sajt Za Cas.


Ako želite da postavite blog, a nemate sajt, možete postaviti besplatno na blogger. com , ili wordpress.com (ako imaze sajt onda na wordpress.org).


Postoji i niz sajtova koji nude besplatan prostor za blog ali pazite, vi nećete videti da su oni postavili reklamu na vašem blogu. Možda postave na primer neki pornic pored vašeg ozbiljnog teksta. Sa blogerom i wordpressom necete imati taj problem.


Samo pisanje članaka je jako jednostavno, imate box za tekst, ikonica za ubacivanje slike se klikne, program vas navodi sam da pronadete sliku u svom kompjuteru i aplouduje je. Na kraju kliknete dugme za publish post i post je postavljen. Videćete da je sve posle registracije jednostavno. Interfejs je slican kao u programu WinWord.


Ako naredni dan hocete da ažurirate blog koji je na bloggeru, udete na blogger.com u login formularu upišete username i password, kad se ulogujete idete na new post . Kod wordpressa na adresnoj liniji ukucate adresu svog bloga, kad udete na stranu cekirate dole u ugli login link. Tu ukucate username admin i vaš password. Prilikom registracije dobicete ove podatke.


Promocija: Nije dovoljno da postavite blog, morate ga u pocetku ponuditi što vecem broju ljudi na čitanje, bar priateljima, kolegama. Možete postaviti reklamu na drugim sajtovima sa linkom ka vašem novom blogu. Vrlo efikasan način je da uplatite kod Googla adwords paket.

 

Ninjasurf Soaring4Traffic.com - Swoop Down and Seize Your Success!